Rioolzand hergebruiken onder asfalt

Interessant? Deel het artikel

waterzuivering
Foto Freddy Schinkel ©

Rioolzand kun je heel goed hergebruiken in asfalt. Waterschap Drents Overijsselse Delta maakt daar werk van. Bij de rioolwaterzuiveringen komt afvalwater en regenwater binnen, maar ook een hoop afval en zand. Dat wordt uit het rioolwater gefilterd, voordat de echte zuivering begint.

We hebben het dan jaarlijks over 860.000 kilo zand in het WDODelta-gebied. Ongeveer 80% hiervan is bruikbaar en wordt in de wegenbouw, onder het asfalt, verwerkt.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.