Rijssen-Holten voert ja-ja-sticker in (muv weekkrant)

Interessant? Deel het artikel

ja ja sticker
ja ja sticker

Ondertussen bij de buren

Rijssen-Holten doet reclame-folders in de ban. Wie ze voortaan nog in de brievenbus wil, moet dat specifiek aangeven met een ja-ja-sticker. Die sticker is feitelijk ook bedoeld voor de huis aan huis bladen, maar daar maakt Rijssen-Holten een uitzondering op.

Nu is het nog zo dat je met een nee-nee-sticker aan moet geven als je géén folders of krant wil, met ja-ja wordt dat omgedraaid. Je vraagt nergens om, dan krijg je ook niks. Vraag je wel ergens om, dan krijg je wel wat.

Die omgedraaide ‘bewijslast’ is ingevoerd omdat de meeste reclamefolders én de meeste weekkranten rechtstreeks van brievenbus naar afval gaan. Onnodig dus voor dat hele productie- en verspreidingsproces. Maar ook allemaal extra afval dat weer opgehaald moet worden. Als dat ophalen goed gaat, is het via het inzamelen van oud papier, maar in Rijssen-Holten vermoedt de wethouder ook dat veel van dat papier in de grijze container verdwijnt. Lees daarover meer in De Stentor. En als het al via oud papier gaat, doen verenigingen dat voor zulke lage prijzen dat de gemeente er wer geld bij moet doen om het betaalbaar te houden.

In Salland zijn de gemeenten nog niet zo ver. In Raalte is het in de politiek nog niet geagendeerd. In Olst-Wijhe heeft een motie van Groen Links het niet gehaald.

Zie hieronder meer artikelen over de ja-ja-sticker.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.