Ribs & Blues Raalte niet meer helemaal gratis, voortaan ticketverkoop

Met Pinksteren gratis genieten van de beste roots- en bluesmuziek op de beide podia van Ribs & Blues in Raalte. Muziekliefhebbers uit het hele land waren er 24 jaren aan gewend maar waren ook altijd verbaasd hoe dat nou kon. En nu moeten er toch entreetickets komen.

Interessant? Deel het artikel

Ribs & Blues 230121 overzicht

Met de inzet van honderden vrijwilligers, een meestal uitstekende horecaomzet en met steun van het Raalter bedrijfsleven en de provincie kon Ribs & Blues tijdens de Pinksterdagen altijd gratis toegankelijk blijven.

Voor de jubileumeditie, 25 jaar Ribs & Blues die op 27-28 en 29 mei gaat plaatsvinden, zullen bezoekers voor het eerst toegangstickets moeten kopen.

“We hebben het lang kunnen volhouden maar zonder entreeheffing zetten we nu de toekomst van ons mooie festival op het spel en dat mag niet gebeuren,” aldus Ton Groot Beumer van Ribs & Blues.

De snel veranderende tijden hebben bijgedragen aan deze beslissing die volgens de voorzitter ‘weloverwogen maar met frisse tegenzin’ is genomen.

Groot Beumer: “Wij hebben ook te maken met fors gestegen prijzen bij alle leveranciers, en oplopende gages voor artiesten na de coronatijd. De regen met Pinksteren 2022 zorgde voor een financiële tegenvaller maar ook het veiligheidsaspect op ons festival is een steeds belangrijk argument”.

Tijdens het optreden van Danny Vera op de zaterdagavond moest Ribs & Blues voor het eerst de toegangspoorten sluiten wegens te grote drukte op het terrein. Duizenden bezoekers besloten op het laatste moment nog even ‘gratis” naar het festival te komen om de populaire zanger te bewonderen.

“Dat was een vervelende verrassing ,die situatie willen we altijd voorkomen en met de noodzakelijke ticketverkoop weet je ook wat je kunt verwachten, ”aldus de organisator.

De nieuwe ticketprijzen voor Ribs & Blues zijn zeer bescheiden.

Een dagkaart voor de zaterdagavond, zondag of maandag kost € 10,-

Passe-partouts voor 3 dagen gaan € 25,- kosten.

Kinderen t/m 12 jaar, onder begeleiding , hebben zoals vanouds gratis toegang!

De online voorverkoop zal 1 februari 2023 starten via www.ribsenblues.nl

 

 

25 jaar Ribs & Blues

27-28 en 29 mei 2023

Festivalterrein De Domineeskamp, Raalte

Ticketverkoop en alle informatie: www.ribsenblues.nl

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *