Recensie: Slapeloze nachten van Mindf*ck Challenges

Mindf*ck Challenges van Victor Mids en Oscar Verpoort bezorgen je slapeloze nachten, want als je ‘een goocheltruc’ snapt, wil je ook de volgende nog even bekijken.

Interessant? Deel het artikel

recensie mindfuck

Hoi, mag ik je telefoonnummer?
Nou nee, ik ken je amper!
En als ik het getal raad dat je krijgt als je alle cijfers van dat nummer met elkaar vermenigvuldigt?
Ja dat durf ik wel aan.

Of dat er iemand midden op het zwarte asfalt van een weg dwars door het bos staat, waar jij recht op af rijdt. Er is geen straatverlichting en de lucht is bewolkt, maanlicht maakt geen kans. O ja, je hebt de koplampen ook niet aan. En weet je wat? Je hebt de ramen dicht en de radio keihard aan, dus geschreeuw van buiten zou je ook niet horen.
En toch gebeurt er niks. Je ziet het gevaar al op een afstand aankomen en remt op tijd.

Ik ben dan nog maar bij het voorwoord van Mindf*ck Challenges, met 103 illusies, uitdagingen en weddenschappen. Intussen maak ik me druk om de cover. Er zit een fout in de foto. Maar dat puzzelstukje kan ik toch niet op een fout betrappen…

Victor Mids en Oscar Verpoort zijn al aan hun derde boek toe. Van de eerst twee verkochten ze er meer dan 250.000. En ze zijn van plan met dit boek een nieuw record te vestigen omdat dat het eerste boek kan worden dat zich in één dag terugverdient.

Maar ja, dat kun je zeggen van ieder boek: ‘kan worden’. Zou dat ook in de categorie illusies, uitdagingen. En weddenschappen horen? Mindf*ck Challenges staat immers vol met uitdagingen. Eerst voor jezelf. Maar als je de antwoorden en oplossingen daarna uitgelegd krijgt, kun je er ook mee de show stelen in het café of de sportkantine.

Niet alle trucks kun je nadoen. Zo weet Mindf*ck precies op welke dag je het boek leest. De dagen van de week zijn daarvoor genummerd en de maanden van het jaar ook. Als je leest op een dinsdag in november levert dat 2 + 11 = 13 op. In een voorraadkast ligt op schap nummer dertien een tros tomaten. Via een QR-code kun je een video ophalen die je vraagt of je toevallig aan tomaten denkt…

Ik heb die proef drie minuten na middernacht herhaald. De optelsom was toen 14, in de voorraadkast ligt daar een rol wc-papier. De QR-code startte inderdaad een andere video.

Oplossingen

Mindf*ck Challenges geeft ook oplossingen. Ook voor de challenges waarmee ik begon.
– Als je iets vermenigvuldigt met 0, is het antwoord ook altijd 0.En ieder telefoonnummer begint met 0…
– Op die bosweg rij je gewoon overdag.
– En die coverfoto… dat verklappen we niet!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant