Recensie: je leert de Regge pas echt kennen met de wandelingen van Karin de Graaff en Maarten Metz

Wandelen langs de Regge, een prachtig wandelboekje van Karin de Graaff en Maarten Metz.

Interessant? Deel het artikel

Wandelen langs de Regge

Wij zijn een soort van verzamelvolkje. Denk ik. Dat je alle lp’s van David Bowie wil. Of alle bijzondere munten die de rijksoverheid uitgeeft. Dat je oude Deutz ook qua kleuren in de wielophanging niet te onderscheiden moet zijn van origineel. Dat we pas tevreden zijn als we alle dagen van de Nijmeegse Vierdaagse gewandend hebben binnen de afstand die past bij jouw leeftijd. Dat álle boeken van De Zeven Zussen én Harry Potter in de boekenkast moeten staan. En dat het Pieterpad pas gelopen is als je alle etappes wandelde.

Zo’n verzamelgevoel komt bij me naar boven bij ‘Wandelen langs de Regge’ van Karin de Graaff en Maarten Metz. Dat stel uut Lierderholthuis heeft al heel wat mooie wandelingen aan de samenleving geschonken. Met de dertien wandelingen rondom, langs en over de Regge voegen ze er daar weer een prachtig themeaboek aan toe.

Een keertje langs de Regge wandelen is leuk. Daarna nog even opzoeken of dat riviertje ook echt de grens tussen Twente en Salland is, zoals de Tukkers in hun volkslied zingen, is een kers op de taart van die dagwandeling. Maar gewoon dertien keer naar deRegge trekken en alle wandelingen uit het boek lopen, dan ga je de Regge echt anders waarderen. Je staat dan niet meer met de rug naar de rivier, iets wat je meestal toch doet met grenzen. Nee, je draait je om, kijkt die rivier eens goed in de bek, en gaat dan ontzag voor hem krijgen. Die rivier voert water af, die rivier bewatert akkers, die rivier heeft aan de ene kant heel andere natuur dan aan de andere kant.
En die rivier houdt ook die Tukkers nog eens een beetje weg hier uit Salland 😉

Wandelen langs de Regge
Karin de Graaff en Maarten Metz
Uitgever is Gegarandeerd Onregelmatig
Prachtboek.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden