Recensie: Hi mamma, ‘dit is mijn tuin!’ hè

Interessant? Deel het artikel

dit is mijn tuin recensie

Nog niet zo lang geleden zei ik tegen iemand dat er voor mij twee soorten vogels zijn, grote en kleine. Ik zei dat als grap, maar eigenlijk was het echt zo. Inmiddels heb ik een vogelgeluidenapp en kan ik een roodborst van een lijster van een boomklever onderscheiden, zonder ze te zien!

Door Harrie Kiekebosch

Ik vind het nog steeds jammer dat ik niet op heel jonge leeftijd geleerd heb vogels te herkennen, want als je dat wél kunt, maakt dat het buiten zijn een stuk mooier. Dat je bloemetjes bij naam noemt, boomsoorten onderscheidt en vogels bij naam weet en op geluid herkent. Het is denk ik daarom dat ik van kinderboeken hou die vooral bedoeld zijn kinderen al op heel jonge leeftijd beter om zich heen te leren kijken. ‘Dit is mijn tuin!’ van Vera Bakker en Bob Buiter heb ik daarom ook met genot bekeken. Hoe zij het voor elkaar krijgen in een boekje kinderen te interesseren voor vogeltjes: perfect. Met weinig tekst, met veel tekeningen. Over wanneer je ze in de tuin ziet, wat ze graag eten, af en toe met woorden omschreven welk geluid ze maken. En met QR-code zodat je op internet de diepte in kunt voor nog veel meer. Ik zie dat zo voor me: kinderen die er van leren; pappa en mamma die er stiekem ook veel van opsteken.

Ik blijf met één vraag zitten: die titel ‘dit is mijn tuin!’ met uitroepteken. Ik legde als vanzelf de link met de filosofische vraag ‘van wie is de weg’ en de daaruit volgende gedachte of een ree onze weg over rent of dat wij door zijn bos rijden. ‘Dit is mijn tuin!’, is dat bedoeld voor kinderen en hun hun tuin en de zoektocht daarin? Of is dat bedoeld voor de vogels die de tuin als hun huis beschouwen.

Ik vind de vraag wel mooi genoeg. Die gaan we lekker niet beantwoorden. Tenzij de auteurs deze recensie zien. Dan lezen we hun antwoord hieronder wel 😉

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.