Raalter gemeenteraadsleden niet zo geïnteresseerd in afvalscheiding

De gemeenteraadsleden van Raalte hebben kennelijk geen interesse in het gescheiden aanbieden van afval. Gelukkig de ambtelijke organisatie wel!

Interessant? Deel het artikel

210920pxhere

Op 1 augustus j.l. publiceerden wij een artikel over De Laarman in Luttenberg, waarin hun verwondering uitgesproken werd dat zij hun afval verplicht ongescheiden moeten aanbieden. Op dezelfde dag ontvingen alle gemeenteraadsleden persoonlijk een e-mail van ons met het verzoek hun mening over dit actuele probleem aan ons te laten weten. Helaas ontvingen wij geen enkele reactie.

Best bestuurde gemeente

Recent werd Raalte uitgeroepen tot de best bestuurde gemeente van Nederland. Dit geldt in ieder geval wel voor het ambtelijk gedeelte van ons gemeentebestuur. Van hen ontvingen wij wel een uitgebreide reactie:

Inzameling gescheiden afvalstromen

Het is juist dat op dit moment het gescheiden aanleveren van afvalstromen alleen voor particulieren beschikbaar is. Dit is vastgelegd in de Afvalstoffenverordening van de gemeente Raalte.

Wel zijn we in het 2e kwartaal van dit jaar gestart met een verkenning van mogelijkheden om ook maatschappelijke organisaties gebruik te laten maken van deze gescheiden inzameling bij de reguliere afvalinzameling door Rova. Uw verzoek om gescheiden afval te gaan inzamelen is ook een wens van meerdere maatschappelijke organisaties. De resultaten van deze verkenning gaan we binnenkort voorleggen aan college en de gemeenteraad waarna er duidelijkheid komt over de mogelijkheden. Hiervoor moeten diverse aspecten worden afgewogen evenals aanpassing van regelgeving als we dit mogelijk gaan maken.

Nadat de gemeenteraad de opties heeft afgewogen en een besluit heeft genomen wordt er gecommuniceerd over het genomen besluit.

Positief

Fijn om er kennis van te nemen dat deze kwestie ook al door andere maatschappelijke organisaties is aangekaart en de aandacht heeft van de gemeente. Blijft nog wel de vraag of een verplichting tot het gescheiden aanleveren ook niet voor commerciële bedrijven zou moeten gelden.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Raalter gemeenteraadsleden niet zo geïnteresseerd in afvalscheiding”

  1. Avatar

    De desinteresse van Raalter raadsleden verbaasd me inmiddels helemaal niet meer. Ik hoor van heel veel mensen dat er op mails bijvoorbeeld, ook niet wordt geantwoord. Blijkbaar zitten gemeenteraadsleden in een bubble van onverschilligheid. Ik neem aan dat dit tijdens de dagen vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen verandert, totdat de in de vuilnisbak gedeponeerde stemmen zijn geteld. Daarna kunnen de inwoners weer vier jaren lang tevergeefs bij hen aankloppen. Een enkeling uitgezonderd wellicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden