Raalter economie bloeit; meer banen én meer bedrijven

Het aantal banen in de gemeente Raalte is het afgelopen jaar met 475 gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van provincie Overijssel.

Interessant? Deel het artikel

Industrieterrein De Zegge Raalte
Industrieterrein De Zegge Raalte

De gemeente telde in 2021 18.122 banen en in 2022 naar 18.601. De groei zit vooral in de industrie, bouw en gezondheids- en welzijnszorg.Ook het aantal vestigingen nam toe. Van 3.675 in 2021 naar 3.788 in 2022. Wethouder Breun Breunissen: “Het is een onzekere tijd voor ondernemers. De hoge energieprijzen, inflatie, stikstofproblematiek, schaarste van grondstoffen en materialen en krapte op de arbeidsmarkt hebben invloed op de lokale economie. Ondanks deze ontwikkelingen doet Raalte het economisch goed. Het afgelopen jaar is de werkgelegenheid met 3,7% gestegen en het aantal vestigingen met 3%. Daar mogen we ontzettend trots op zijn!”

Hulp voor ondernemers

“Tegelijkertijd hebben we ook oog voor ondernemers waar het minder goed mee gaat. Er is vaak meer mogelijk dan men denkt. Als gemeente denken we graag mee. Dus bij deze de oproep; heb je een vraag of kun je hulp gebruiken? Neem contact op met onze accountmanagers Pieter Nijland en Macha Haerkens. Je vindt hun contactgegevens op www.raalte.nl/ondernemers”, aldus wethouder Breun Breunissen.

Onderzoek provincie Overijssel

De provincie doet elk jaar onderzoek naar de werkgelegenheid in de Overijsselse gemeenten. Bovengenoemde cijfers zijn afkomstig van het onlangs afgeronde BIRO-onderzoek 2022. BIRO staat voor Bedrijven en Instellingen Register Overijssel.

 

 

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *