Raalter economie blijft groeien; meer banen en meer bedrijven

De gemeente Raalte doet het economisch goed en dat is terug te zien in de werkgelegenheidscijfers. Uit cijfers van de provincie Overijssel blijkt dat het aantal banen in de gemeente is gegroeid van 18.539 in 2022 naar 19.370 banen in 2023. Ook het aantal bedrijfsvestigingen is gestegen, van 3.768 naar 3.933.

Interessant? Deel het artikel

Blankenfoort Heino gemeente r
Bedrijventerrein Blankenfoort Heino

De groei van banen zit vooral in dienstverlening, onderwijs, bouwnijverheid, informatie en communicatie.

Wethouder Breun Breunissen: “Goed om te zien dat de stijging van de afgelopen jaren zich doorzet in 2023. Daar werken we met z’n allen hard aan. Zowel het aantal banen als vestigingen is met 4% gestegen. Dat is zelfs iets meer dan de jaren hiervoor. Een mooi resultaat!”

Resultaat samenwerking

Volgens Marlon Marsman, voorzitter Kring Raalter Werkgevers, onderstrepen de cijfers dat de gezamenlijke inzet met gemeente en werkgevers zijn vruchten afwerpt: “Onder de vlag van ‘Raalte geeft Ruimte’ zijn we in 2023 bijvoorbeeld gestart met een leiderschapsprogramma voor medewerkers van Raalter’ bedrijven. Eén van de vele initiatieven waaraan we werken. Ik ben ervan overtuigd dat we de gemeente Raalte hierdoor aantrekkelijk maken én houden voor zowel werkgever als werknemer. We zien dit ook terug in ons groeiende ledenaantal en de animo voor onze inhoudelijke masterclasses.”

Onderzoek provincie Overijssel

De provincie doet elk jaar onderzoek naar de werkgelegenheid in de Overijsselse gemeenten. Bovengenoemde cijfers zijn afkomstig van het onlangs afgeronde BIRO-onderzoek 2023. BIRO staat voor Bedrijven en Instellingen Register Overijssel.

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.