Raalte wil ‘winst’ op Oekraïense vluchtelingen in eigen zak stoppen

Raalte wil rijksgeld dat ze niet opgemaakt heeft aan opvang voor Oekraïners in eigen zak stoppen. Het gaan om zo’n 3,5 miljoen euro.

Interessant? Deel het artikel

johan schotman oekraïne

Raalte ving rond de 300 Oekraïners op die de oorlog in eigen land ontvluchtten. Daar kreeg Raalte een rijksvergoeding voor van ruim 8,5 miljoen euro. De werkelijke kosten waren 4,8 miljoen euro. Per saldo heeft de gemeente dus een bedrag overgehouden van afgerond 3,7 miljoen euro. Van dit bedrag wil het college 0,9 miljoen euro reserveren voor opvang vluchtelingenwerk. Het college van burgemeester en wethouder stelt de gemeenteraad voor om het resterende deel van 2.8 miljoen in de clubkas te storten.

20 Juni mag de raad erover beslissen. Wettelijk mag het. Het geld dat over is, is vrij besteedbaar. Maar hoe barmhartig dat is? Dat is aan de raad.

Omdat ook elders de rijkscompensatie per opvangplek hoger ligt dan de kosten die gemeenten werkelijk maken, verlaagt de rijksoverheid de vergoeding. Veel gemeenten hebben besloten ‘de winst’ ten goede te laten komen voor de doelgroep of voor vluchtelingen in het algemeen., Sommige gemeenten storten het overgebleven geld terug.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Raalte wil ‘winst’ op Oekraïense vluchtelingen in eigen zak stoppen”

  1. Avatar

    Als het inderdaad mag, dan maar reserveren voor de volgende golf asielzoekers, wanneer Raalte weer aan de beurt is, of terugstorten.
    Opvang van welke asielzoeker dan ook hoeft de gemeente geen geld te kosten, maar het moet zeker geen verdienmodel worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.