Raalte wil een knusse en groene Grote Markt

Interessant? Deel het artikel

grote markt plas

De Grote Markt en De Plas van Raalte moeten knus en groen worden. Evenementen zijn minder belangrijk. Dat is net het tegenovergestelde van wat het nu is. Dat is het resultaat van een enquête van de gemeente waarbij inwoners konden kiezen uit drie varianten. 1500 Raaltenaren reageerden.

45% Van de inwoners gaf de voorkeur aan het Kleinschalige Plein. Dit plein geeft ruimte aan groen én elkaar kunnen ontmoeten op evenementen. Water, groen en de vormen in het straatwerk geven dit plein volop beleving.

33% Van de inwoners koos voor het Groene Plein en 22% koos voor het Evenementenplein.

Inwoners vinden het belangrijk dat het centrum het hele jaar door een plek is waar wat te beleven valt. Het moet prettig verblijven zijn voor jong en oud. Het kleinschalige plein wordt knus en sfeervol genoemd en draagt volgens inwoners bij aan het dorpsgevoel. Ook de speelse opstelling van de terrassen geeft sfeer aan het centrum. Inwoners vragen aandacht om waar mogelijk evenementen in het centrum plaats te kunnen laten vinden en het beleven van water.

Vervolg

De input van inwoners wordt nu verwerkt tot een programma van eisen. De gemeente doet dat samen met wat ze zelf de ‘direct belanghebbenden’ noemt, zoals ondernemers en evenementen-organisatoren, waarvan je toch ook kunt zeggen dat de samenleving vooral belanghebbende is. In de zomer ligt er een definitief ontwerp voor de Grote Markt en de Plas. De werkzaamheden starten eind 2021.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.