Raalte organiseert spreekuur over werken in Nederland voor vluchtelingen uit Oekraïne

De Gemeente Raalte houdt spreekuren voor Oekraïense vluchtelingen die in Nederland willen werken.

Interessant? Deel het artikel

Foto PxHere
Foto PxHere

Oekraïense vluchtelingen hebben vanaf 1 april geen tewerkstellingsvergunning meer nodig om in Nederland te gaan werken. Dit betekent dat zij in loondienst of als zelfstandige mogen werken. Wethouder Gerria Toeter: “We ontvangen veel signalen dat de mensen uit Oekraïne graag aan het werk willen in Nederland. Fantastisch natuurlijk en tegelijkertijd zien we dat er ook veel behoefte is aan informatie over werken in Nederland. Daarom organiseren we een aantal spreekuren over werk en wat daarbij komt kijken.”

Op woensdag 13 april wordt van 14:00 uur tot 15:00 uur een spreekuur georganiseerd op het gemeentehuis, speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne die bij een gastgezin in onze gemeente verblijven. De consulenten werk staan klaar om meer te vertellen over het werken in Nederland en vragen te beantwoorden. Vluchtelingen uit Oekraïne die bij dit spreekuur willen zijn, kunnen zich melden bij de receptie van het gemeentehuis.

De Statenhorst en Sallandshoeve

Daarnaast organiseert de gemeente Raalte ook spreekuren voor vluchtelingen die verblijven op de Sallandshoeve in Nieuw Heeten en de Statenhorst in Heino, waar zij vragen kunnen stellen over werken in Nederland. Deze spreekuren worden op locatie georganiseerd.

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.