Raalte Noord kan vlakbij groentepakketten bestellen

Thomas De Gooier gaat groentes telen op het erf van Willy Westenenk net buiten Raalte. Kleinschalig, met oog voor bodem, natuur en mens, zonder kunstmest en chemische middelen. Hij vraagt je een enquête in te vullen wanneer je geïnteresseerd bent in deze pakketten.

Interessant? Deel het artikel

Erve Westenenk Raalte
Ik ben Tomas De Gooijer en ik ga op het erf van Willy Westenenk, net buiten Raalte noord, groentes telen. Kleinschalig, met oog voor bodem, natuur en mens, zonder kunstmest en chemische middelen.
Ik probeer dit jaar vanaf eind mei tot in ieder geval november wekelijks een divers aanbod van groentes beschikbaar te hebben. Deze groentes wil ik in de directe omgeving afzetten. Dit wil ik onder andere doen via abonnementen ook wel bekend als het CSA model. CSA staat voor: Community Supported Agriculture, en is een abonnement voor  een heel seizoen.
Je koopt daarmee een aandeel van de oogst en krijgt wekelijks een pakket met een variatie aan superverse groentes die op dat moment te oogsten zijn.

Uitgangspunten

  • Voor alle leden een pakket afhaalpunt op fietsafstand.
  • Kostprijs vergelijkbaar met biologische groentes.
  • De meest verse groentes met de kortste kilometers transport.
Deze enquête is alleen bedoeld voor mensen in Raalte Noord en directe omgeving.
Met de gegevens uit deze enquête probeer ik te weten te komen waar het meeste behoefte naar is. Welke groentes, hoeveel variatie en pakket groottes. En uiteraard of u geïnteresseerd bent.

Link naar de enquête

Dit is een foto van een bedrijf in Zweden waar ik stage heb gelopen. Dit geeft een goede impressie van de groenteteelt die ik op Erve Westenenk ga doen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *