Raalte maakt pas op de plaats met verbouwing gemeentehuis

Het college van B&W heeft de voorbereidende werkzaamheden op de verbouwing van het gemeentehuis stil gelegd. Bij het uitwerken van de plannen blijken er flink meer werkzaamheden uitgevoerd te moeten worden dan verwacht.

Interessant? Deel het artikel

GGD

Als alle activiteiten zouden worden uitgevoerd, zou dit een bedrag van € 6.710.000 meer vragen. Het college van B&W is geschrokken van dit financiële beeld en kiest ervoor om in gesprek met de gemeenteraad opnieuw te kijken naar de doelen, uitgangspunten en (financiële) kaders.

In januari 2022 nam de gemeenteraad het besluit het gemeentehuis te verduurzamen, de werkomgeving te moderniseren en een gedeelte van het gemeentehuis vrij te maken voor verhuur. Hiervoor is een bedrag van € 4.070.000 beschikbaar gesteld.

Financieel beeld

Toen in 2022 de plannen verder zijn uitgewerkt, bleken flink meer werkzaamheden te moeten worden uitgevoerd dan geraamd. Als alle activiteiten zouden worden uitgevoerd zoals nu uitgewerkt, zou dit een bedrag van € 6.710.000 meer vragen.

De toename aan kosten bestaat uit zaken die eerder niet voorzien of niet geraamd waren en daarnaast nieuwe inzichten na planuitwerking. Dit speelt bij zowel de verduurzaming en het binnenklimaat als bij de herinrichting van de werkomgeving. Ook prijsstijgingen vormen een bron van meerkosten.

Daarnaast is de gemeente verantwoordelijk voor de huisvesting van een deel van de beoogde huurders. Dit maakt dat er ook kosten verbonden zijn aan de inrichting van het huurdersdeel en de tijdelijke huisvesting van deze huurders.

Tot slot vormt het naar voren halen van geplande onderhoudswerkzaamheden een deel van de extra kosten.

Op dit moment zijn nog geen (financiële) verplichtingen aangegaan met betrekking tot de uitvoering van werkzaamheden.

Vervolg

Het college heeft de voorbereidende werkzaamheden stilgelegd en kiest ervoor opnieuw te kijken naar de doelen, uitgangspunten en (financiële) kaders. Op basis daarvan worden scenario’s gemaakt, zodat in gesprek met de gemeenteraad een weloverwogen besluit genomen kan worden.

 

Website gemeente Raalte

 

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.