Raalte krijgt naast WAK ook een Makersfestvial

Interessant? Deel het artikel

WAK

De Week van de Amateurkunst in Raalte krijgt een zusje: het makersfestival. WAK bestaat volgend jaar al tien jaar. Het is uniek festival geworden, maar daar staan vooral professionele makers centraal. Om met WAK terug te gaan naar de basis – amateurs een podium te bieden – maar tegelijk het kind niet met het badwater weg te gooien, gaan er twee festivals komen.

“We gaan WAK verbijzonderen” zeggen Cultuurmakelaar Eléon de Haas en Combinatiefunctionaris Cultuur Mirjam Borger. “Met WAK is het de bedoeling weer terug te gaan naar de basis, namelijk een festival waarin de amateurkunst van onze gemeente in de ‘schijnwerpers’ staat: een festival van en voor de amateurkunst. We hebben daar de eerste verkenning met vertegenwoordigers van de amateurkunst in de gemeente Raalte al gevoerd.”

WAK-ideeën

Hoe ‘WAK-terug naar de basis’ er uit gaat zien, stat nog volop ter discussie met de Raalter amateurkunst. In een erste brainstorm kwamen best interessante ideeën op tafel:
– Activiteiten voor de inwoners van de verzorgingstehuizen in Raalte.
– In samenwerking met / en georganiseerd door alle koren in de gemeente Raalte, het grootste projectkoor ooit in de Raalte.
– Flashmobs in de winkelcentra
– Muziek Netwerk Salland heeft een instrumentendepot. Dit kan worden ingezet ten behoeve van de WAK 2022
– Naar voorbeeld van een andere gemeente is om de WAK ieder jaar in een ander kerkdorp te laten plaatsvinden. Waarbij wat afgeleide activiteiten in de andere dorpen plaatsvinden. Het carrouselmodel biedt de mogelijkheid om met een beperkt budget en organisatiekracht de aandacht voor de amateurkunst niet alleen in dorp Raalte te laten plaatsvinden.
– Het concentreren van de WAK Raalte op het MBI-terrein alwaar naar waarschijnlijkheid een creatieve broedplaats wordt gerealiseerd.
– De landgoederen in de gemeente te betrekken bij de WAK. Landgoed De Vlaminckhorst biedt bijvoorbeeld veel ruimte en mogelijkheden voor de amateurkunst om zich te laten zien en samen activiteiten uit te voeren.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.