Raalte geeft ruimte aan evenementen

Gemeente Raalte gaat meer ruimte geven aan organisatoren van evenementen.

Interessant? Deel het artikel

Heeten 221117 evenementen ponyweek

De gemeente Raalte is een echte evenementengemeente. De kracht van al deze evenementen is dat ze door en voor inwoners georganiseerd worden. Het college van B&W stelt voor aan de gemeenteraad om evenementenorganisatoren de ruimte te geven en waar nodig te ondersteunen en stimuleren met uitstekende dienstverlening.

 Burgemeester Martijn Dadema:

“Inwoners uit de gemeente Raalte zijn in staat om een fantastisch en zeer gewaardeerd aanbod aan evenementen neer te zetten. De gemeente Raalte geeft hen de ruimte en waar nodig de ondersteuning om te doen waar onze samenleving goed in is: het leven vieren!”

Raalte bevestigt en bekrachtigt

Dat de gemeente Raalte een echte evenementengemeente is, daar zijn inwoners en bezoekers het over eens. We gaan door met hetgeen dat goed gaat en we leggen een aantal accentverschillen naar de toekomst, waarmee we ruimte geven aan evenementen. De kern van het voorgestelde beleid: We blijven ruimte geven aan evenementen en stimuleren vernieuwing en innovatie.

  • We verlenen uitstekende gemeentelijke dienstverlening, ondersteuning en samenwerking.
  • We garanderen leefbaarheid, veiligheid en economische waarde.
  • We stimuleren duurzame en toegankelijke evenementen.

Het leven vieren

Inwoners, ondernemers en verenigingen uit de gemeente Raalte hebben de wil om elkaar te ontmoeten, het goed te hebben samen en het leven te vieren.  Die gemeenschapszin uit zich in de gemeente in een enorm aanbod aan evenementen georganiseerd met enorme vrijwillige inzet. Evenementen leveren niet alleen verbinding en vermaak op. Ook economisch gezien zijn evenementen belangrijk voor verenigingen en stichtingen.

Het voorgestelde beleid is tot stand gekomen met inbreng van inwoners, ondernemers, omwonenden van evenementen en natuurlijk organisatoren van evenementen.

Vervolg

Praat mee tijdens het Rond-de-tafelgesprek van de gemeenteraad op 1 december 2022. Op 8 december 2022 neemt de gemeenteraad een besluit over de evenementenvisie.

 

Klik hier voor meer informatie

logo gemeente Raalte

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *