Raalte doet mee aan het NK tegelwippen

Interessant? Deel het artikel

logo tegelwippen

De gemeente Raalte heeft zich ingeschreven voor het NK Tegelwippen. Dat NK duurt de hele zomertijd. Raalte staat in de top3 van meest verharde tuintjes van Nederland. Volgens de organisatie van het NK heeft het Raalter bestuur zich ingeschreven.

Bedoeling van het NK is dat er zoveel mogelijk verharding uit achter- (en voor-)tuintjes verdwijnt. Reden genoeg dat te doen. Voor de biodiversiteit, voor vlotter afvoer van water na een hevige regenbui, maar ook om hittestress tegen te gaan de komende zomer.

Zwolle vs Deventer

Aan het NK doen ook Zwolle en Deventer mee. Zij hebben elkaar uitgedaagd en maken er dus ook een onderlinge wedstrijd van.

Waarom tegelwippen

Met het NK Tegelwippen maken we Nederland samen een stukje groener. Dit doen we door tegels te vervangen voor planten. Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een brede campagne Een groener Nederland begint in je eigen tuin! De ambitie is om bewoners en gemeenten zo veel als mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. Denk hierbij aan het vervangen van tegels voor groen en het opvangen van regenwater. Hiervoor heeft een grote groep organisaties de handen ineen geslagen om samen aan de slag te gaan, waaronder Stichting Steenbreek, Tuinbranche Nederland, IVN Natuureducatie, Samen Klimaatbestendig, Ons Water, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.