Raad van State verklaart bezwaren tunnel Olst ongegrond

Bestemmingsplan tunnel Ter Stegestraat Olst onherroepelijk

Interessant? Deel het artikel

Foto: Robert Jan Leerink
Foto: Robert Jan Leerink

Woensdag 27 juli 2022 heeft de Raad van State (RvS) het ingediende beroep tegen de voetgangers-fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst ongegrond verklaard. Hiermee is het bestemmingsplan voor de tunnel onherroepelijk.

Overwegingen Raad van State
De RvS heeft alle bezwaren afgewezen. De RvS oordeelt dat de onderzoeken van de gemeente naar de problemen met de afwikkeling van het verkeer in Olst zorgvuldig tot stand zijn gekomen. Daar heeft de gemeenteraad terecht zijn besluitvorming op gebaseerd. De gemeente heeft in de structuurvisie een keuze gemaakt voor het uitgangspunt “Scheiden en spreiden” van langzaam en gemotoriseerd verkeer. Die keuze is in het bestemmingsplan nader uitgewerkt. De concrete keuze voor de in het plan mogelijk gemaakte fietstunnel heeft de gemeente zorgvuldig voorbereid en deugdelijk gemotiveerd. Ook is die keuze gebaseerd op een redelijke afweging van belangen, aldus de Raad van State. De hele uitspraak is te lezen op Uitspraak 202005969/1/R3 – Raad van State.

Reactie wethouder
Wethouder Marcel Blind: “Ik ben erg blij met deze uitspraak. Olst heeft aan het einde van dit jaar een veilige alternatieve route voor fietsers en voetgangers.”

Verder met bouw tunnel
In het najaar worden de tunnel en de toegangswegen afgebouwd door de aannemer en gaat kunstenares Marina Nijdeken de tunnel verfraaien met kunst. Kijk voor meer informatie op www.olst-wijhe.nl/verkeerolst.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.