PvdA, GroenLinks en D66 Olst- Wijhe willen opnieuw om de tafel over de Noordmanshoek

De gemeenteraadsfracties van de PvdA, Groen Links en D66 willen dat het college van B. en W. van Olst-Wijhe opnieuw om tafel gaat met het bestuur van de stichting Noordmanshoek. De fracties dienen daartoe aanstaande maandag 22 april 2024 tijdens de raadsvergadering een amendement in.

Interessant? Deel het artikel

Noormanshoek Wijhe
Noormanshoek Wijhe

PvdA, Groen Links en D66 stellen vast dat verschillen tussen de gemeente en het stichtingsbestuur van de Noordmanshoek helemaal niet zo groot zijn. “Beide partijen staan de realisatie van een eigentijds landgoed voor op de plek waar eerder een bedrijventerrein gepland stond. Dat is en blijft een prachtig idee. Dus ga met elkaar aan de slag. “Een conflict met inwoners vecht je niet voor de rechter uit. Ga om tafel, kom er met elkaar uit”, zo menen de fracties. “Bovendien kost een rechtsgang de gemeente klauwen met geld”.

De fracties vinden het jammer dat het verschil van mening tussen B. en W. en de stichting zo hoog is opgelopen. “Zowel het college als de stichting zijn druk met het uitventen van het eigen gelijk. Zonde van tijd, verspilde energie. Ga met een schone lei met elkaar om tafel en probeer er alsnog uit te komen. Dit in het belang van Olst-Wijhe. Dit zo nodig onder leiding van een externe deskundige op het gebied van grondexploitatie en projectontwikkeling”.

Waar een wil is, is een weg!”.

Indieners amandement:

  • PvdA Olst-Wijhe, André Smit
  • GroenLinks Olst-Wijhe, Wilfred Vruggink
  • D66 Olst Wijhe, Thijs Mulder

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.