PvdA, GroenLinks en D66 dwingen duidelijkheid af over Noordmanshoek | Talkshow

Noordmanshoek groeit in Olst-Wijhe uit tot een krachtmeting tussen coalitie en college enerzijds en oppositie anderzijds en lijkt het symbool te worden van bestuurlijke onmacht die niks meer te maken heeft met er zijn als vertegenwoordiger van het volk.

Interessant? Deel het artikel

Schermafbeelding 240502 talkshow O=W

De coalitie van Olst-Wijhe trok de stekker uit nieuwbouwplannen voor Noordmanshoek en daarmee trok de politiek ook de stekker uit eventueel enthousiaste burgerinitiatieven. Daar kun je in Olst-Wijhe beter maar niet aan beginnen.

Volksvertegenwoordigers blijken anders te denken dan het volk. Maar hoe ze denken? Ten aanzien van de Noordmanshoek heeft de oppositie geen idee, want de coalitie én het college spelen stommetje. Ze geven geen antwoorden op vragen. Daarom zijn die nu formeel gesteld. Dan moete ze wel, zegt PvdA-er André Smit.

Noordmanshoek kwam negen jaar geleden van de grond. November vorig jaar trok het college de stekker er uit. Waarom? PvdA, D66 en GroenLinks kregen tot op heden geen antwoord. Niet van het college. Niet van VVD, Gemeentebelangen, CDA en PartijvdSport. Ook niet toen de raad op 22 april besloot de stekker officieel uit te trekken.

HierinSalland kaartte het thema aan in haar talkshow Watvinnie.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

2 gedachten over “PvdA, GroenLinks en D66 dwingen duidelijkheid af over Noordmanshoek | Talkshow”

 1. Avatar
  Frank Galesloot

  Interessant, ik volg deze casus ook, heb een achtergrond als concerncontroller en onderzoeker bij diverse gemeenten. momenteel volg ik land van Ons Actief. Ik hoor dat grondverkoop aan LvO is overwogen maar niet geeffectueerd. Vermoedelijk vanwege Didam arrest en woningen, want Land van Ons koopt in principe geen opstallen tenzij het boerderijen zijn, maar dan ook bij uitzondering. Hoe dit ook zij: In het feitenrelaas staat te lezen dat het college een (concept) grondexploitatie heeft opgesteld. Vermoedelijk kwam daaruit een winstverwachting, immers in 2010 was de grond van bedrijventerrein naar agrarische bestemming (ca 6 euro m2) afgewaardeerd en ja als je dan een woonwijkje projecteert dan komt daar een mooi getal uit. Als ik naar de raad kijk is de VVD daar helder over, die wil dat ook gewoon. College en overige steunende partijen in de raad zouden ook die helderheid moeten geven; waar is het ze nou echt om te doen. Een burgerinititatief zo lang aan het lijntje houden komt niet erg bestuurskrachtig en geloofwaardig over.

  Als in juni 23 was duidelijk wat college wilde (zie memo bij feitenrelaas):
  Laat een taxatierapport opstellen naar de marktwaarde van de gronden bij realisatie van het
  door de stichting NMH beoogde plan. Daarbij wordt de taxatie ook voorzien van een tweetal
  adviezen over de marktwaarde, namelijk in de huidige staat (agrarische bestemming) en in het
  geval een meer reguliere woonwijk zou worden ontwikkeld met bijvoorbeeld ca. 150
  woningen. Deze rapporten worden op voorhand niet gedeeld met de stichting NMH, maar zijn
  in eerste instantie intern en richtinggevend voor de gemeente zelf.

  Richtinggevende rapporten…
  Ik denk dat deze periode cruciaal is geweest. Is daar destijds op doorgevraagd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.