Projectweek over insecten bij Raalter basisscholen afgerond

Om de kennis over insecten te vergroten en het bewustzijn over hun belang te vergroten, hebben basisscholen in de gemeente Raalte een succesvolle projectweek over insecten afgerond. Leerlingen van verschillende leeftijden hebben de kans gekregen om de wondere wereld van insecten te verkennen en te begrijpen. De insectenweek is een initiatief van de Werkgroep Groene Agenda Raalte en Inflora.

Interessant? Deel het artikel

interflora 230611 insectenhotel

Gedurende de insectenweek, die dit jaar plaatsvond van 20 t/m 26 mei, zijn op een groot aantal basisscholen van onderwijsorganisaties Mijnplein en De Mare in de gemeente Raalte verschillende activiteiten en workshops georganiseerd om de interesse van meer dan 900 leerlingen in insecten te wekken.

Van het bestuderen van insecten op hun schoolplein tot het maken van insectenhotels, uitvoeren van microscopisch onderzoek en het programmeren van virtuele insectentuinen in de klas. De leerlingen hebben een breed scala aan educatieve ervaringen gehad. Dankzij de inzet van leerkrachten en gastdocenten is de projectweek een groot succes geworden.

De jaarlijkse insectenweek op basisscholen heeft niet alleen de kennis van de leerlingen vergroot, maar ook hun bewustzijn over het belang van insecten in het ecosysteem. De positieve impact van de insectenweek is ook merkbaar buiten het klaslokaal. Leerlingen hebben hun ouders en familieleden geïnformeerd over de waarde van insecten en hoe ze hen kunnen helpen beschermen.

Tijdens de afsluiting van de insectenweek heeft wethouder Breunissen namens de gemeente Raalte een insectenhotel aangeboden aan Els Dennebos en Suzan Schoorlemmer van SO De Zonnehof (zie bovenstaande foto) en insectenhotels beschikbaar gesteld aan alle basisscholen van de gemeente Raalte.

Tevens is er een vlinderbord van De Sallandse Vlinderfotograaf Emilio Metting onthuld om de aandacht op de vlinders te vestigen.

 

Website Intflora

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *