Praat mee met online debat over streekproducten

Interessant? Deel het artikel

overesch winkel supermarkt

Het meeste voedsel dat we nuttigen wordt op dit moment buiten de eigen regio geproduceerd. De provincie Overijssel heeft de ambitie, samen met het Rijk en andere provincies, om het aandeel van lokaal en regionaal geproduceerd voedsel te vergroten. Van nu vijf, naar minimaal twintig procent. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher is hiervoor op zoek naar goede ideeën. Op 5 oktober gaat hij daarom in gesprek met ondernemers en online publiek tijdens de webcast ‘Hoe vind ik nieuw publiek voor lokaal voedsel?’.

De belangstelling voor lokaal en regionaal geproduceerd voedsel lijkt te groeien. Door de corona uitbraak heeft de afzet van lokaal voedsel en streekproducten een impuls gekregen. Onder meer door initiatieven als #supportyourlocals. Toch is de praktijk ook weerbarstig; consumenten kiezen als ze voor het schap staan vaak toch voor goedkoop of vinden de weg niet naar het lokale voedselproduct. Hoe zit dit nu eigenlijk? Hoe kunnen streekproducten de weg naar de consument beter vinden? Hoe vindt een agrarische ondernemer nieuw publiek?

Webcast
Tijdens de webcast ‘Hoe vind ik nieuw publiek voor lokaal voedsel’ gaat gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher over deze vragen in gesprek met drie ondernemers. Kijkers kunnen tijdens de uitzending vragen stellen. De uitzending is op maandag 5 oktober van 12.15 tot 13.15 uur en te volgen via: www.overijssel.nl/agrofood

Het panel
– Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde landbouw & natuur bij de provincie Overijssel. Hij wil graag dat boeren ook in de toekomst een goede boterham kunnen verdienen, met respect voor natuur en het landschap. Via een agrofood programma werkt de provincie aan het verduurzamen van de landbouw.
– Koen Olde Hanter, Aanstreekelijk. Zijn bedrijf heeft twee streekwinkels in Oldenzaal en Delden en werkt samen met regionale producenten. Daarnaast levert het bedrijf aan onder andere cateraars voor gemeenten, horeca en de Twentse Ambassade in Rotterdam.
– Bart Grobben, Nieuwe Melkboer. Grobben teelt soja, produceert daarvan speciale barista-sojamelk en heeft daarnaast een melkveebedrijf. Nieuwe Melkboer werkt samen met regionale groothandels, foodwinkels en cateraars.
– Klaas de Lange, Weerribben Zuivel. Zijn biologische melkveebedrijf en ambachtelijke zuivelfabriek is te vinden aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Weerribben Zuivel heeft er voor gekozen het bedrijf aan te passen aan de omgeving. De ‘natuurinclusieve’ zuivelproducten worden via diverse (retail)kanalen geleverd.

Tijdens de uitzending wordt ook de uitkomst van en Overijssels consumentenonderzoek gepresenteerd.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.