Popkoor SVP viert 15-jarig bestaan met jubileumconcert

Dit jaar bestaat het Heinose Popkoor SVP, kort voor Salland Vocal Pop, 15 jaar. Geen gebruikelijk jubileum om te vieren misschien, maar in 2020, toen het koor 12,5 jaar bestond, maakte corona alle festiviteiten onmogelijk.

Interessant? Deel het artikel

Popkoor SVP Heino
Popkoor SVP Heino

Vandaar dat het popkoor de eerste de beste kans aangrijpt om een jubileumconcert te geven. Het draagt de toepasselijke titel ‘Even terugkijken SVP!’ en vindt plaats op 19 november om 15.30 uur in het HOFtheater in Raalte.

Start voorverkoop

Vanaf maandag 18 september zijn de kaarten te koop bij de Smulbaai in Heino en Annie Schulten in Raalte en verder via boxebeldvermeulen@hetnet.nl. In de voorverkoop is een toegangskaart € 12,50, voor kinderen tot en met de basisschool € 5,00.

Onderscheidend

Popkoor SVP onderscheidde zich vanaf het begin al van andere popkoren door alles uit het hoofd te zingen, zonder bladmuziek dus. “Zo heb je meer aandacht voor de aanwijzingen van de dirigent en kun je met meer beleving overbrengen waar een nummer over gaat”, aldus Iris de Koekkoek, voorzitter van Popkoor SVP. Inmiddels zingen veel meer koren uit het hoofd, maar het overbrengen van de inhoud van een liedje blijft wel onze kracht.” Het motto van het koor is dan ook ‘Zingen vanuit je hart’.

Gevarieerd poprepertoire

Zoals de naam al doet vermoeden, zingt het koor popmuziek, maar ze zijn wel erg selectief in de keuze van de nummers. “Het moeten echt blijvertjes zijn, geen eendagsvliegen. Vaak kiezen we het repertoire rond een thema, bijvoorbeeld musical, van Nederlandse bodem of de nineties. We zingen inmiddels ruim 100 nummers.” Het programma voor het concert is een afspiegeling van oude en jonge liedjes die het koor door de jaren heen heeft gezongen. Van Old and Wise van The Alan Parsons Project uit 1982 tot Door de Wind van Miss Montreal en Stef Bos uit 2020.

Verrassend programma

Het koor is van plan het publiek tijdens het concert op het puntje van de stoel te houden door veel verrassingen in te bouwen in het programma. Voor een aantal gastoptredens worden workshops georganiseerd en gezamenlijke repetities gehouden. Ook gaat het koor in het kader van het 15-jarig bestaan kosteloos optreden in verzorgingshuizen binnen de gemeente. Het programma was voor de Gemeente Raalte aanleiding om een financiële bijdrage te leveren aan het concert.

Deelnemers workshop djembé gezocht

“Voor de workshop djembé beginnen we nu te werven. De workshop wordt gegeven door Joop Gooij van Rambakkie uit Raalte en is ook op 19 november, van 10.00 tot 11.00 uur. De deelnemers gaan twee nummers van het koor begeleiden tijdens het concert, Africa van Toto en Circle of Life uit The Lion King”, vertelt Iris. “Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, dus belangstellenden kunnen zich beter zo snel mogelijk melden. De kosten zijn slechts € 15 per deelnemer voor een workshop van 60 minuten plus het concert.” Belangstellenden kunnen zich melden via joke.zwaal@concepts.nl en ook

 

Website popkoor SVP

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.