Pontbaas Wijhe en Olst blij met ‘Geen dag zonder de IJssel’

Hendrik Schuitema - pontbaas van de veren Wijhe en Olst - kreeg een exemplaar van het boek ‘Geen dag zonder de IJssel’. Ook werd hij toegezongen met een speciaal geschreven ode aan de veertjes op de IJssel.

Interessant? Deel het artikel

pontbaas

Wim Eikelboom – samensteller en schrijver van het boek ‘Geen dag zonder de IJssel’ – maakte donderdag 6 juli een pontentoer langs alle tien veren in de IJssel van Rheden tot Zalk.
‘Op deze manier wil ik graag het belang van de veerponten onderstrepen’, vertelt hij. ‘De veren verbinden verleden en heden met elkaar en blijven ook in de toekomst van wezenlijk belang. Deze eeuwenoude vorm van openbaar vervoer brengt nog altijd voor veel mensen een bijzondere rivierbeleving en een bewustwording dat we in een deltaland leven.’

IJssel maakt gelukkig
In ’Geen dag zonder de IJssel’ geeft rivierjournalist Wim Eikelboom voor elke dag van het jaar een ontmoeting met de IJssel vanuit geschiedenis, natuur, mensen, landschap, kunst en actualiteit. ‘Het boek toont de veelzijdigheid van deze geliefde rivier. Ik wil ook laten zien hoe de IJssel vroeger en nu leeft bij mensen die er dichtbij wonen. De IJssel maakt veel mensen gelukkig.’
Bij het boek maakte muzikant Ernst van der Sloot tien liedjes over de IJssel. Het liedje over de veerponten zong hij met zijn gitaar voor veerbaas Schuitema en in Wijhe voor veerpontmedewerkers Selmus Oosterwold en Tamara Mulder. Alledrie reageerden ze blij verrast op boek en bijbehorend liedje.

‘Geen dag zonder de IJssel’ is verkrijgbaar in elke boekhandel langs de IJssel en online bij uitgeverij WBooks in Zwolle.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *