PLUS doet mee aan project met eerste elektrische truck met oplegger

Interessant? Deel het artikel

'@eigen foto plus vrachtwagen

Het wil met de producten nog niet zo lukken (te zout en vooral reclame voor ongezonde producten), maar qua verpakking en vervoer nemen supermarkten grote sprongen. Ze verminderen plasticverbruik en gaan steeds groener rijden. Zo is PLUS nu betrokken bij de grootste elektrische vrachtwagen die op de Nederlandse wegen rondrijdt.

Het gaat om een truck die honderd procent elektrisch is en 50 ton 150 kilometer ver kan trekken. Door vrachtwagens op diesel te vervangen voor deze duurzamere variant, wordt er een belangrijke stap gezet in het terugdringen van de CO2- uitstoot. Ook belangrijk: In 2025 krijgt ons land zones waar goederenvervoer geen vuiligheid meer mag uitstoten.

De vrachtwagen, zo lezen we in een persbericht van PLUS is een initiatief van BREYTNER en H.N. Post & Zonen en is mede tot stand gekomen door ondersteuning vanuit het demonstratieprogramma DKTI 2 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De vrachtwagen wordt onder meer voor supermarktdistributie ingezet

Technologisch hoogstandje

Tot op heden waren actie radius en zwaardere vrachtwagens een moeilijke combinatie. De vrachtwagen van BREYTNER en H.N. Post & Zonen is door EMOSS ontwikkeld en kan vergelijkbaar worden ingezet als een dieseltrekker. Met een actieradius van 150 kilometer en de mogelijkheid om tijdens het laden van de goederen snel op te laden is deze trekker zeer geschikt om regionaal in te zetten.

Stientje van Veldhoven, Staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat: “Vrachtwagens op batterijen leek tot voor kort onmogelijk. En toch is ook hier een duurzame doorbraak. Een transportbedrijf met schone lucht als doelstelling. Met deze 50 tons emissie loze truck werken we aan Nederland, aan onze klimaatdoelen, aan het Schone lucht akkoord en pakken we het stikstofprobleem aan.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.