Plechtigheid in Wijhe

Gerelateerd aan de periode van de Tweede Wereldoorlog bevinden zich in Wijhe meerdere monumenten en gedenkplekken.

Interessant? Deel het artikel

Verenigd Comite Wijhe stolpersteine
Foto: Jan Amse

Het Verenigd Comité Wijhe hecht er waarde aan om de verhalen die bij deze plekken horen levend te houden, door de verhalen te blijven vertellen, met ieder jaar speciale aandacht voor één van die plekken.

Bij de herdenking in 2024 werd er op 4 mei om 11.00 uur stil gestaan bij de voormalige woning van de familie Aussen aan het Havenpad te Wijhe. Voor Jacob, Klara, Annie en Hertha Aussen zijn op 7 november 2019 Stolpersteine (“struikelstenen”) gelegd voor hun vroegere woning aan het Havenpad.

Diverse belangstellenden waaronder ook familieleden van de familie Aussen waren hierbij aanwezig. Na de toespraak van Bernardien Marskamp- Van Aperlo werden er steentjes en bloemen bij de 4 Stolpersteine neer gelegd.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden