Plannen voor vereniging van vastgoedeigenaren Raalter centrum

Hoe houden we het centrum van Raalte bruisend en gezond? Met het vernieuwde plein zijn de eerste stappen gezet. Maar een florerend centrum heeft meer dan dat. Vastgoedeigenaren spelen hier ook een belangrijke rol in. Een aantal enthousiaste vastgoedeigenaren gaat onderzoeken of zij zich als collectief kunnen verenigen.  Zo kunnen ze beter samenwerken en één gesprekspartner vormen voor gemeente en ondernemers. 

Interessant? Deel het artikel

Centrumplan Raalte 08

Wethouder Breun Breunissen: “Het centrum staat er goed voor, maar ook Raalte heeft te maken met uitdagingen. Denk hierbij aan leegstand, verduurzaming en concurrentie van online winkels. Voor een toekomstbestendig en economisch gezond centrum is een goede samenwerking essentieel. Het praat een stuk makkelijker als ook de vastgoedeigenaren verenigd zijn. ”

Eén aanspreekpunt

Gemeente Raalte heeft een extern bureau opdracht gegeven om te helpen bij het opzetten van een collectief van vastgoedeigenaren. Deze begeleiding bleek in andere gemeenten erg waardevol. Begeleider Willy Haarman: “Het gedrag van de consument verandert en daarmee ook de functie van het centrum. We gaan van een ‘place to buy’ naar ‘place to be’, waarbij verblijven, wonen en elkaar ontmoeten steeds belangrijker wordt. Vastgoedondernemers zijn ontzettend belangrijk bij deze transformatie. Door de krachten te bundelen krijgen we meer gedaan. De komende tijd onderzoeken we samen de mogelijkheden.”

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *