Laatste berichten Lemelerveld

Meer berichten

Doe mee aan het ultieme mountainbike-marathonavontuur in Lemelerveld

Op 25 februari a.s. organiseert fietsvereniging Cycling Lemelerveld alweer voor de 17e keer “De Boombouw – Wintermarathon”. Deze marathon is niet alleen geschikt voor de doorgewinterde MTB-er, maar staat open voor alle ervaringsniveaus.

Lees verder »

bibliotheek media samen

Een bibliotheek moet nieuwsgierigheid aanwakkeren, ’taal’ is het sleutelwoord

Het belang van bibliotheken is enorm, maar zij dreigen verder uitgekleed worden in de nieuwe politieke realiteit. Zo besloot de gemeente Olst- Wijhe ondanks eerdere beloften geen volwaardige bieb in Wijhe te openen, omdat de verwachte rijkssubsidie uitbleef. Voor HierinSalland reden het belang van een bibliotheek onder de loep te nemen.

Lees verder »

De rondreisexpositie van Fotoclub Salland is weer van start gegaan

Fotoclub Salland exposeert vanaf vandaag in wzc Schuilenburg Raalte (2e verdieping) ruim 30 foto’s van bloemen in allerlei geuren en kleuren, soorten en maten.

Lees verder »

Voor dik 500 bezoekers voelde de docu Thuus komm’n ook echt als thuiskomen

Thuus komm’n is een documentaire die over de leefbaarheid van een klein dorp gaat, in dit geval meer specifiek over Lemelerveld. Met z’n allen de schouders er onder, dan heb je een dorp met een ziel, lijkt het motto. Joey Rozendal, de maker van de documentaire, gebruikt carnaval als middel om dat verhaal te vertellen.

Lees verder »

Première Sallandse documentaire ‘Thuus Komm’n’ bij Reimink Lemelerveld

Bekijk de documentaire Thuus Komm’n op zaterdagavond 6 januari of zondagmiddag 7 januari 2024 bij Reimink in Lemelerveld.

Lees verder »

Flip Jonkman 25 jaar dirigent van koor Herfstklanken Lemelerveld

Al weer 25 jaar is Flip dirigent van dit ouderenkoor en dat mag niet ongemerkt voorbij gaan!

Lees verder »

Thea heeft parkinson en ziet met lede ogen de velden op het Sallandse platteland in deze tijd van het jaar geel worden

Toen we dit verhaal over glyfosaat en Parkinson in mei vorig jaar schreven werd het landbouwgif nog beoordeeld als ‘het zal wel meevallen’. Een jaar verder denken velen er anders over. Daarom opnieuw relevant.

Lees verder »

HierInSalland zoekt jou, creatieve vrijwilliger met gevoel voor media waar je wat aan hebt!

De stichting HierInSalland stelt zich ten doel samen met Sallanders elkaar te informeren over zaken waarvan Salland vindt dat ze er toe doen. Inmiddels doen al meer dan honderd mensen in meer of mindere mate mee met columns, artikelen of door mee te denken over waar het over moet gaan op HierInSalland en welke invalshoek we daarbij kiezen. 

Lees verder »

Watersnood in het Schanebroek tussen Luttenberg en Lemelerveld “We verzuipen!”

In de zomer van 1965 was het voor de zoveelste keer raak. Door hevige en langdurige regenval stond het Schanebroek weer wekenlang onder water. De boeren konden hun land niet meer op. De koeien werden naar hogere gronden gedreven, het gemaaide gras dreef weg, hooioppers en havergasten stonden in het water en de aardappelen in de grond dreigden te verrotten. In het ondergelopen gebied stonden drie watermolens voor de waterafvoer, maar die konden het niet aan.

Lees verder »

De koffer/bak van ‘onze Tante Leen’ gaat open in Lemelerveld

Op 25 januari jl. werd de grootste kledingkast van Overijssel geopend. Inmiddels 20 weken verder, is de familie flink uitgedijd met nieuwe leden, zijn de eerste cursisten groepen trots op hun werkstukken, is de collectie van winter- naar zomerkleding gewisseld èn is de kledingkast overvol.

Lees verder »

Bie de bond: Jo Mulder is voor een krachtige vakbond die niet al te streng is

‘Vlak voor Kerst meldden zich opeens tien mensen ziek. Dat was beter voor de uitkering. Want als je ziek was kreeg je je salaris doorbetaald.’

Lees verder »

Wie helpt mee het jarige Overijssels Kanaal digitaal te ontsluiten?

Het Overijssels Kanaal bestaat dit jaar 175 jaar. 25 Jaar geleden was dat reden voor een jaar lang feest dat begon op de eerste lentedag. Nu zijn er plannen het kanaal opnieuw in de spotlights te zetten. Heb je zin om mee te denken over de manier waarop?

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.