Meer berichten

Salland deze Week: Harder dan 60? Gewoon een boete. En de opbrengst naar energie-armoede

Raalte onderzoekt hoe je mensen kunt verleiden niet harder te rijden dan 60 als je niet harder mag. HierinSalland stelt voor gewoon overal camera’s neer te hangen en de boete-opbrengst te verdelen onder mensen die recht hebben op een vergoeding vanwege hoge energielasten.

Lees verder »

Salland deze week: Ach die bestrijdingsmiddelen, wat kan het ons schelen… Of toch maar verbieden?

Als je in de gemeente Raalte woont, bij grond van de stichting IJssellandschap of naast een boer die bollen kweekt, dan dreigt het met je gezondheid niet goed te komen. Insecten leggen al het loodje. De mens houdt het wat langer vol.

Lees verder »

Wat doe jij duurzaam, Jolanda Ramerman: Ik ben actief bij Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, een club die je moet leren kennen!

Jolanda Ramerman is erg actief op het gebied van duurzaamheid in Lemelerveld en de gemeente Dalfsen. Dus ze kan goed uit de voeten met die ene vraag voor deze rubriek: wat doe jij duurzaam?

Lees verder »

Recensie: Wandelprogramma Dwars door de Lage Landen ook Dwars door Salland

Als je Dwars door de Lage Landen wandelt, kom je ook Dwars door Salland.

Lees verder »

Zo maar vier Sallandse bomen strijden mee in de Nationale Bomen Top 50

Wat is de mooiste boom van Nederland? Er staan al vier Sallandse bomen op de longlist.

Lees verder »

Thea heeft parkinson en ziet met lede ogen de velden op het Sallandse platteland in deze tijd van het jaar geel worden

Ze woont op het platteland, groeide op op een loonbedrijf, heeft zelf parkinson en ziet het veel om haar heen. “Laten we stoppen met bestrijdingsmiddelen!”

Lees verder »

Cursus over permacultuur, moestuin en voedselbos voor beginners in Lemelerveld

Verwacht geen hoorcollege vol Latijnse plantennamen, eindeloze lijsten van plantencombinaties, getover met scheikundige termen of ingewikkelde schema’s van wisselteelt. Vertaling van theorie naar praktijk, concretiseren van jouw groene wensen en delen van groene ideeën staat centraal. Ook zonder een lap grond en tuinervaring ben je welkom. Hopelijk ga je door deze cursus de eerste stappen zetten en voel je je zeker genoeg om je tuinplannen te realiseren.

Lees verder »

Salland deze week: Als we van de kerken nu eens buurthuizen maken, en van de buurthuizen woningen

We zouden het sociale leven van een dorp onder moeten brengen in de kerk. Die beeldbepalende gebouwen komen overal leeg te staan. Daar waar de buurthuizen nu staan, kun je dan mooi appartementen bouwen.

Lees verder »

Dwars door Salland: Voor Otto Rodenburg is de Sudhang van De Lemelerberg zijn Hausberg

Op verzoek van Dwars door Salland ontwikkelde Otto Rodenburg een route aan de zuidkant van de Lemelerberg. Noord, west en oost was al gelukt, met die laatste route was het vierluik rond. Otto deed er meteen reisverslag van.

Lees verder »

Dwars door Salland presenteert wandelpakket waarin Lemelerberg centraal staat

Vier keer wandelen op en buiten de Lemelerberg, Dwars door Salland presenteert routes op en over de noord-, zuid-, west- en oostzijde van de berg.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.