Meer berichten

Black Friday: Hebberig kuddegedrag; de gevolgen zijn inktzwart…

HierInSalland was benieuwd wat mensen van Black Friday vinden. Columnist Jenneke van Doesburg loopt er niet bepaald warm voor.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Bachcantatedienst in Lemelerveld

Op zondagavond 30 oktober organiseert de Brugkerk in Lemelerveld een Cantatedienst met cantatecollectief ‘Ewiges Feuer’.

Lees verder »

Deelkastjes Lemelerveld: Tegen verspilling en voor een extraatje

Tegen verspilling en voor een extraatje! Met dit doel voor ogen, is Lemelerveld vanaf mei 2022, tien deelkastjes rijker geworden. Dit op initiatief van een van de inwoners die oog had voor de nood van sommige dorpsbewoners.

Lees verder »

Eerste deelkasten in Lemelerveld

De eerste ‘deelkasten Lemelerveld’  zijn in elkaar gezet in Kulturhus de Mozaïek. Donderdag 17 februari kwamen de vrijwilligers voor het nieuwe initiatief ‘Deelkast Lemelerveld’ bij elkaar om de eerste kasten in elkaar te zetten. Het idee van de deelkast leefde al langer bij initiatiefneemster Anja van Driessen.

Lees verder »

Rob Knobben, wat doe jij duurzaam met Beethoven Beheer? We brengen al onze panden naar Energielabel A

In de rubriek ‘wat doe jij duurzaam als ondernemer’ stellen we ondernemers die ene vraag: wat ze duurzaam doen. En ze moeten een opvolger aanwijzen. Rob Knobben heeft met Beethoven Beheer zo’n zevenhonderd huurders in zijn zestig vastgoedprojecten zitten. Die hebben allemaal ook een energierekening. “Daarom denken we mee in het energieverbruik van de huurder.”

Lees verder »

Salland zoemt ook onder water: Vissen hebben het moeilijk met deze droogte, daarom maait het waterschap voorzichtig

Wat is nou de beste manier om water te beheren? De meest natuurlijke manier? In gesprekken tussen Salland Zoemt en Waterschap Drents Overijsselse Delta blijkt al snel dat er meerdere belangen zijn. Je hebt bijvoorbeeld ook te maken met recreatie, en agrarisch gebruik natuurlijk. Alles helemaal aan de natuur over laten kan zo maar niet: want dan zou Nederland een stuk kleiner zijn.

Lees verder »

Salland deze Week: Harder dan 60? Gewoon een boete. En de opbrengst naar energie-armoede

Raalte onderzoekt hoe je mensen kunt verleiden niet harder te rijden dan 60 als je niet harder mag. HierinSalland stelt voor gewoon overal camera’s neer te hangen en de boete-opbrengst te verdelen onder mensen die recht hebben op een vergoeding vanwege hoge energielasten.

Lees verder »

Salland deze week: Ach die bestrijdingsmiddelen, wat kan het ons schelen… Of toch maar verbieden?

Als je in de gemeente Raalte woont, bij grond van de stichting IJssellandschap of naast een boer die bollen kweekt, dan dreigt het met je gezondheid niet goed te komen. Insecten leggen al het loodje. De mens houdt het wat langer vol.

Lees verder »

Wat doe jij duurzaam, Jolanda Ramerman: Ik ben actief bij Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, een club die je moet leren kennen!

Jolanda Ramerman is erg actief op het gebied van duurzaamheid in Lemelerveld en de gemeente Dalfsen. Dus ze kan goed uit de voeten met die ene vraag voor deze rubriek: wat doe jij duurzaam?

Lees verder »

Recensie: Wandelprogramma Dwars door de Lage Landen ook Dwars door Salland

Als je Dwars door de Lage Landen wandelt, kom je ook Dwars door Salland.

Lees verder »

Zo maar vier Sallandse bomen strijden mee in de Nationale Bomen Top 50

Wat is de mooiste boom van Nederland? Er staan al vier Sallandse bomen op de longlist.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.