Plaatnportret: Stroatkoarenfestival – I’m just a singer (in a rock-n-roll band)

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert kijkt terug op een afschuwelijke periode een paar decennia geleden, wanneer iedereen zich hulpeloos voelt omdat de wereld niet verbeterd kon worden door individuen. Pakkend nummer daarbij is I'm just a singer (in a rock-n-roll band) van de Moody Blues. Met video. En morgen vindt het Straatkorenfestival in Luttenberg plaats

Interessant? Deel het artikel

De Stroatkjeals, Luttenberg
De Stroatkjeals, Luttenberg

Zöndag 25 juni vind veur de laatste keer ’t Stroatkoarenfestival in Lutnbarg plaats. Een prachtig evenement met een braderie, stroattheater-acts, kroampies met lakker etn, oergezellige terrasn en natuurluk met diverse zangkoaren die ofwisselend op vèrschulnde locaties in de Butzelaarstroate optreedt. Noe bint de leden van de Stroatkjeals gin rockers mà natuurluk bint ze wè liefhebbers van muziek. En nee, de problemen van disse wēreld gôat ze (d’r) nie (met) oplosn en doarveur bint ze ok gin uuthangbörd.

Mà zie hier dan wè de vèrglieking met 1 van de grootste hits van de Moody Blues. Hun bassist John Lodge skreef in 1972 I’m Just A Singer (In A Rock And Roll Band) umdet hij vönd det de fans de band (en aandere bands) een heldenstatus gaavn en die fans dachtn det de Moody Blues wè ēēm in stoat waan de wēreldprobleem op te losn d.m.v. hun roem.

John Lodge had echter de antwoardn op die probleem ok nie. Hij is nameluk slechts een zanger in een rock-n-roll band.

In die tied (eind 60ties, begin 70ties) waan d’r vèrschulnde reln [riots] in Europa. En dan haj de Amerikaan die met hun Napalm in Vietnam de Aarde vèrschroein, vastelegd in 1 van ’s wereld meest iconische foto’s evver ooit;  den van het naakte huulende meisie op de vlucht. Ok dit is terugge te vin in de tekst.

(tekst loopt door onder een van de meest mensonterende foto’s uit de geschiedenis)

John Lodge wul gin prēdiker of held wēēn en kan net as de Stroatkjeals de wēreldprobleem nie oplosn en kan ok de vroagn van de fans nie beantwoardn. Hij zwarft met zien band de aardbol oaver net zo as de Stroatkjeals det in Nederlaand dēūn um de luu te vèrmaakn.

Muziek is doarbie de universele taal die iederíéne kan vèrstoan woarbie 1 woard meer kan zegn dan 1000 ofbeeldingn (net zo as 1 ofbeelding meer kan zegn dan 1000 woardn). Echter, hoe ’t echt bedoeld is weet alleent de maker [the artist].

I’m just a singer in a rock-n-roll band is een nummer met harmonieuze zang det bàst van de energie met een warkeluk  fe-no-me-naal intro.

Ik hoppe beste Stroatkjeals, det veur uulle en iederíéne ànwezig, zöndag ok zo’n dag wut, een dag van nog 1 keer olles geem, een dag vol met energie.

Hoe dan ok, oammoa oonmeunig bedankt veur de fantastische maniere woarop uulle Lutnbarg op uuterst positieve wíéze 20 joar lange op de kaarte e-zet hebt. Respect en chapeau !!!

 

Klik hier voor de video

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *