Plaatnportret: Love like blood van Killing Joke

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert selecteert iedere week een plaat die aansluit bij de actualiteit. Deze week Love like blood van Killing Joke. Natuurlijk weer met Sallandse ondertiteling.

Interessant? Deel het artikel

pixabay

“Oe veter zit lös” of “ie hebt ’n lekn baand” bint grappies die wie oammoa wè is e-heurd hebt en wie weet, woar aj op 1 april nog in e-tuind bint ok. Grappies, à zo oald as de weg noar Rome, mà woaj nie dood àn gôat.

D’r bestíét echter wè een grap die oe ut lēēm kost. Den is te zíén in Monty Python’s Flying Circus in een sketch oaver nun Twidn Wēreldoarlog. Doarin hef een Britse uutvinder een grap bedach, zóóó geniaal, det iederíéne die h’m heurt drekt starft van’t lachn. Ut blik ut ideale massavernietigswaapm teegn de Nazi’s te wēēn.

Ut is àn disse sketch det een Britse popgroep ziene naame te dankn hef. Sie beslēūtn nameluk um zich Killing Joke te nuum. De band is in 1978 op e-rich, net noa de punkperiode. In Engelaand hàn ze een grote invloed, doarbuutn minder.

Zanger Jaz Coleman, laater ok succesvol in de klassieke muziek, had ut bóék The Samurai Ethic and Modern Japan e-leezn. Een bóék det o.a. gíét oaver de opofferingsgezindheid van de Samoerai, de Japanse krijgers, en oaver hun loyaliteit àn hun meester. Ut bleek veur hum een inspiratie te wēēn veur de song ‘Love like blood’.

‘Love like blood’ slēūt, in teegnstelling töt hun aandere nummers, in ut buutnlaand wè àn en haaln bèveurbeeld in Nederlaand de 8ste plaase van de Top40. Ut líédtie (uut 1985) gíét oaver onveurwaardelukke liefde, een liefde dus volgens dezelfde instelling as die van de Japanse krijgers.

Eigenluk is’t best wè een bettie een ondergewaardeerd nummer. De korte tekstregels bint simpel mà tegelijkertied ok verbeeldend. En ut slag- en gitaarwark is ech fantastisch en dringt saam met de wat onheilspellend klinknde klankn van ut keyboard, onherroepeluk veurgoed bie oe bin aj ut íénmoal heurt hebt.

Kiek en luuster zelf mà en pak oe luchgitaar of denkbeeldige drumstokn d’r mà bie.

Klik hier voor de video

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *