Plaatnportret: ‘Letting The Cables Sleep’ van Bush

Muziekkenner Leo van Krukkert uit Luttenberg heeft weer een prachtige plaat tevoorschijn getoverd: 'Letting The Cables Sleep' van Bush. Met video met Sallandse ondertiteling.

Interessant? Deel het artikel

Leo van K 231101 veld zon hart

Hoe minder d’r van iets is, hoe weerdevoller as ’t deurgoans wut, een gegeven det absoluut veur ’t fenomeen tied geldt. De band Bush (uut de Londense wijk Shepherd’s Bush) zingt hieroaver in Letting The Cables Sleep.

Gavin Rossdale is de zanger van disse band, voartvloeiend uut ’t Grunge-tiedperk, die muln joaren ’90 een paar bescheiden hitjes hàn. Rossdale is ok de skríéver van dit líédtie det oaver een moat van hum gíét die – destieds nog de dodelukke zíékte – HIV had op-e-loopm. Die moat van hum had det lange veur zich hoaln tötdet hij d’r nie meer onderuut kon ’t bekend te maakn. De zo weerdevolle tied die beide moat’n saam nog hàn, wön hierdeur nog kostbaarder.

De tekst van ’t líédtie is hier en doar wat cryptisch en ik heb de ondertiteling nie letterluk vèrtaald mà in plaase doarvan heb ik umskreem wat d’r met bedoeld wut.

Zo is de titel ‘Letting the Cables Sleep’ umskreem as ‘zonder iets te zegg’n.’

Met ‘never seem to get in the place that I belong’ hef Rossdale bedoeld det hij vaakerder bie zien moat had wull’n wēēn um saam te proatn want, zo zingt hij, ‘silence is not the way’. Op ’t laatstn zingt Gavin Rossdale ‘I’m a stranger in this town’ woarmet hij bedoeld det hij zich onwennig vuult umdet disse situatie vremd veur hum is en hij nie weet wat of d’r nog te wacht’n stíét.

’t Beste waj kunt dóén is gewoon noar ’t líédtie luustern en ’t op oe in loatn warkn. Veerder heb ik d’r nameluk niks meer àn toe te voeg’n ….

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *