Plaatnportret: Gonaway van The Offspring

Muziekkenner Leo van Krukkert uit Luttenberg heeft weer in de muziekgeschiednis gegraven en weer wat unieks opgedoken: Gonaway van The Offspring. Met video met Sallandse ondertiteling.

Interessant? Deel het artikel

Leo van K 240503 blauwe lucht

Bryan Holland, better bekend as Dexter Holland, is de zanger van de punkrockband The Offspring. Hij en zien vrouw waan ànwezig bie en dus getuuge van een schíétpartieje van bendeleden in een iessalon in Huntington Beach, Californië. Doarbie veuln gin dodelukke slachtoffers mà beide waan donders e-schokt deur ’t gebeur’n.

’t Idee det de dood zó dichbie was, was een moment det zien lēēm vèraandern aldus Dexter Holland. ’t Deed hum noadenk’n oaver starv’n en vèrdríét, oaver hoe ’t zol vuuln, ok veur aandern, as zien lēēm zo mà eindig’n (kon).

Behalv’n veur Dexter Holland en zien vrouw is ’t ok veur heel velle aandere luu gin onbekend fenomeen as oe lēēm van de íéne op de aandere seconde finaal op de kop e-zet wut.

Bèveurbeeld as d’r pats boem zo mà iníéns iemaand uut oe nēūste umgeving, deur wat van oarzaak dan ok, wegvalt. Dichbie in Lutt’nbarg, mà ok in de buurtdörpm, kent wie doarvan helaas tevelle veurbeeld’n, uut ’t vèrleedn en ok uut recentere tied’n.

’t Totaal onvèrwachte maakt det de grond oe onder de vóét’n votzakt. ’t Ontregeld oe volkomen en olles in oe lēēm is plots nog slechs biezaake.

De emoties roast oe deur de kop mà ok deur oe lichaam; ’n vèrlammende vèrmuuitheid maakt zich van oe meester.

En vin dan mà is een weg um doarmet umme te goan, um die biezaakn toch weer van belang te loat’n wön en um nie in ’t moeras van teneergeslagenheid weg te zink’n.

Dexter Holland hef die weg e-vön en wè deur een líédtie te skríém oaver een plotseling vèrlies.

(lees verder onder afbeelding)

Dexter Holland

 

Zo as e-zeg is The Offspring een punkrockband en hun líédties kenmarkt zich vaake deur ‘flink geschreeuw’. Mà mèschien is ’t juust wè heel heelend um is flink van oe of te schreeuw’n en oe emoties d’r uut te gooin.

Hoe dan ok bèskrif ‘Gone Away’ goed de machteloosheid, de roadeloosheid en vèrtwiefeling die oe treft as oe wēreld in amper een oogwenk totaal in duig’n valt.

Luuster d’r mà is noar en desnoods schreeuw ie doarbie met!

(lees verder onder afbeelding)

Video

In dit líéd Gone Away zingt Dexter Holland oaver Black Roses en Hail Mary’s. Det laatste, de Hail Mary’s bint Lelies mà betekent ok ‘Wees Gegroetjes’ (gebed).

D’r is ok een rustigere (piano) versie van ‘Gone Away’  en die kuj hier beluustern:

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden