Pimpelmees legt maar liefst zestien eieren

Interessant? Deel het artikel

'@gerard broekgerrits pimpelmees nest

’t Is een kort bericht, maar wel bijzonder: in een nest bij De Flierefluiter in Raalte heeft een pimpelmees in een pimpelmezenkast maar liefst zestien eieren gelegd! Gerard Broekgerrits kwam ze tegen tijdens een inspectie. “Niet eerder ben ik zoveel eieren van een pimpelmees tegengekomen.”

Zestien stuks, dat is ook goed nieuws voor de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups: Want naast de koolmees eten ook de pimpelmees, de spreeuw, de zwarte mees, de glanskop, de matkop, de boomklever, de boomkruiper en de grauwe vliegenvanger de eikenprocessierups.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.