Pesten in Salland: ik wilde voor de trein springen

Interessant? Deel het artikel

pesten

GemeenteBelangen wil de gemeente onderzoek laten doen naar pestgedrag. Reden voor Opinie in Salland jongeren en scholen te vragen naar hun ervaring. Als jij ook een verhaal wil delen kan dat via info@opinieinsalland.nl

Om logische reden is onderstaand verhaal anoniem.

Ik ben vroeger gepest op de basisschool door een klasgenoot. Ik heb nooit de reden geweten, waarom ze me pesten. Het begon met buitensluiten, nare dingen zeggen. Voordat ik naar school ging maakten ik mij best zorgen over wat voor kleding ik aan had, want was de combinatie goed of was het mooi genoeg.

Steeds erger
Het werd steeds een stapje erger. Ik werd opgewacht na school. Toen ik dat thuis vertelde werd mijn vader boos en besloot om de volgende dag na schooltijd naar school te komen om het klasgenootje aan te spreken. Dat liep niet zo goed af, want de volgende dag hadden we buiten-gym en de juffrouw ging naar binnen om te kijken of iedereen buiten was. En toen begon het klasgenootje tegen mij te zeggen of ik het niet alleen aan kon, omdat mijn vader haar had aangesproken. Op dat moment voelde ik mij niet prettig en hoopte dat de juffrouw heel snel weer naar buiten kwam en dat was gelukkig het geval.

Voor de trein
In groep 8 heb ik gesprekken gehad met de directeur, maar het is nooit echt opgehouden. Ik heb op een gegeven moment het klasgenootje een berichtje gestuurd via facebook. Daarin heb ik gezegd dat ik er klaar mee was en dat ik mezelf voor de trein zou gooien. Ik liet elke avond mijn telefoon beneden. Op die manier had mijn moeder dat bericht ook gelezen, Mijn ouders waren heel verdrietig toen ze dit hadden gelezen. Ze hebben me erop aangesproken dat ik hun heel veel verdriet zou doen. Toen ben ik me gaan beseffen dat niet alleen het pesten zou stoppen, maar dat ik ook mijn ouders heel groot verdriet zou doen. Toen heb ik besloten om er iets tegen te gaan doen en toen ging ik op jiujutsu. Dit is een vechtsport en hierdoor kreeg ik veel meer zelfvertrouwen.

Ik heb het best moeilijk gehad deze periode. Ik wou eigenlijk niet naar school, maar ik moest wel. Ik heb ook veel geleerd van deze periode. Ik ben sterker in mijn schoenen gaan staan en geleerd dat ik niet alles over me heen moeten laten komen. Soms mag je best een grote mond hebben. Zodat mensen weten dat je niet zwak bent en ze niet over je heen kunnen lopen. Ik vind het nog steeds heel lastig om mensen te vertrouwen.

Nu gaat het goed
Ik doe nu het eerste jaar bakkersopleiding. Ik vond het heel spannend, want het was natuurlijk een hele nieuwe klas. Gelukkig heb ik een heel gezellige klas en ben ik niet bang om naar school te gaan. Soms zie ik het oude klasgenootje wel eens op het station, maar gelukkig heb ik veel zelfvertrouwen en ga ik er met een opgeheven hoofd langs heen.

Mijn tip
Als je gepest bent of wordt gepest is mijn tip: zorg ervoor dat je stevig in je schoenen staat ook al is het soms moeilijk. Maar geloof me als je sterk in je schoenen staat en veel zelfvertrouwen hebt, sta je altijd boven de pester. En wordt je gepest of ben je gepest, weet dan dat de pester zelf een stom leven heeft en het daarom een reden vindt om te jou te pesten.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.