Pareltjes langs de weg in Salland: Rustpunt en Beeldentuin Welsum

In onze rubriek 'Pareltjes langs de weg in Salland' stellen wij karakteristieke plekken in ons mooie Salland aan je voor. Vandaag Rustpunt en Beeldentuin Welsum.

Interessant? Deel het artikel

Welsum rustpunt 220913 03

Het rustpunt aan de Veldweg 13 in Welsum heeft een beeldentuin, expositieruimte, workshopruimte en een atelier. In de verschillende binnenruimtes kun je vrij rondkijken.

Het rustpunt ligt tussen Welsum en Terwolde, het Welsumerveld genaamd. De beeldentuin is gelegen bij een oude maalderij. Vroeger woonde er een molenaar. Er stond een grote silo van 20m hoog, waar nu het atelier is. In de expositieruimte lagen vroeger de zakken met meel en graan. Het is een bijzonder woonobject waar van alles te zien is. Je kunt er rondwandelen, overal zijn zitjes en er is een prachtige bloementuin. Zie ook: www.rustpunt.nu

Heb jij ook een pareltje langs de weg of ken je iemand met zo’n pareltje? Laat het ons weten!

Beeldentuin

In de beeldentuin staan beelden van o.a. acrylaathars, gemaakt door Anneke Mensink, beeldend kunstenaar en eigenaar van de beeldentuin. Je kunt er rondlopen en er zijn verschillende plekken waar je kunt gaan zitten om van de beelden te genieten met een kopje koffie of thee. De beelden die op meerpalen staan, geven een reflectie op de coronatijd en het verlangen naar vrijheid. Ze hebben titels als: Lock Down, Beschermd, Quarantaine, Huidhonger, Eenzaam, Protest etc.

De kunstenaar daagt je uit je te realiseren hoe waardevol je vrijheid is.

 (tekst loopt door onder de afbeeldingen)

Expositieruimte

In de expositieruimte is een aantal beelden te zien die ook te koop zijn, Je vindt er allerlei gegevens, fotoboeken van de beelden en informatiefolders, documentatie over de omgeving en routes die je kunt volgen.

Workshopruimte

In de workshopruimte is koffie of thee te verkrijgen tegen een kleine vergoeding. Je kunt er heerlijk binnen zitten als het regent bijvoorbeeld.

Binnenkort zal daar een extra toiletvoorziening zijn. Je kunt na inschrijving deelnemen aan workshops (bijvoorbeeld lampen, schalen of beelden maken van kunsthars en glasvezel).

Atelier

In het atelier vind je de kunstwerken die nog ‘In progress’ zijn en de materialen waar ze van zijn gemaakt. Hier worden de ideeën uitgebroed en uitgevoerd. De kunstenaar vertelt je graag iets over het maakproces, haar inspiratiebron en projecten waar ze aan werkt. Hier zie je ook nog de trap van de silo (vroeger 20 meter hoog) en een aantal objecten van oude machines uit de maalderij.

Info

Mocht je op zoek zijn naar een beeld voor je tuin of in huis, dan kun je hier ook terecht. Loop vrijmoedig de tuin in en kijk rond, bewonder, rust uit en geniet van alles om je heen.

Van harte welkom!

 

Anneke Mensink
Veldweg 13
8196 KS WELSUM

Website

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *