Pak de fiets, slinger door Salland en maak kennis met het landleven

Interessant? Deel het artikel

slinger van salland

Zin in een stukje fietsen door Salland en onderweg een beetje aan de weet komen hoe de streek in elkaar zit? Dan is de Boerenkrachtroute 66 kilometer ‘leringh ende vermaeck’. De route gaat door Heeten, Luttenberg en Raalte en gaat langs zowel agrarisch als industrieel Salland.

Salland is een agrarisch ondernemende regio. Veenhuis maakte de beroemde gele giertanks en Hevea de groene laarzen, paarden in de hele wereld worden vervoerd in trailers van Roelofsen en de veevoederbedrijven bestaan hier al zo lang dat ze midden in het dorp staan. De boerenkracht-fietsslinger neemt de fietser mee langs die historie die tegelijk ook nog actueel is.

De Boerenkrachtroute loopt via het knooppuntennetwerk, dus je kunt overal beginnen. Van de route is een flyer gemaakt, die gratis verkrijgbaar is bij deelnemende bedrijven. Alle info over de route is terug te vinden op www.slingervansalland.nl.

Zeven fietsslingers in 2021

In de loop van 2021 worden nog drie nieuwe slingers van Salland gepresenteerd, waardoor de fietser ruim 250km kan slingeren door Salland en via elke slinger weer een ander verhaal ontdekt. De slingers worden fysiek uitgebracht in een routeflyer. De eerste vier slingers kun je downloaden op www.slingervansalland.nl.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.