Paddenstoelen in de Tichelgaten Windesheim

Speciaal voor nieuwsgierige kinderen (en hun ouders) is er een wandeling met de IJsselnatuurgids van Staatsbosbeheer en gaan we op zoek naar paddenstoelen in de Tichelgaten bij Windesheim.

Interessant? Deel het artikel

©vliegenzwam_JosKloppenburg_Staatsbosbeheer

Paddenstoelen of zwammen zijn belangrijk in de natuur. Ze helpen mee de strooisel-laag en dode stammen en takken te verteren. Ze zijn een voedselbron voor allerlei dieren van klein tot groot. En voor natuurbezoekers mooi om naar te kijken en te fotograferen. De meeste soorten zijn in deze tijd te zien, totdat de eerste nachtvorsten zijn geweest. Ze zijn er in allerlei kleuren, geuren, vormen en groottes. De gids van Staatsbosbeheer neemt je op zondag 16 oktober 2022 mee op pad door de bosstroken  en langs de waterplassen (ontstaan door voormalige kleiwinning voor de steenfabriek) en vertelt onderweg leuke weetjes. Wat is een paddenstoel eigenlijk en waarom heet hij ‘paddenstoel’? Welke zijn eigenlijk giftig? En wat is een heksenkring; heeft dat echt iets met heksen te maken? Na afloop van deze gezinswandeling is dat allemaal duidelijk.

De wandeling start om 10.00 uur bij de parkeerplaats bij de voormalige steenfabriek (ter hoogte van Fabrieksweg 38, Windesheim) en duurt tot 12.00 uur. Kosten : € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot en met 12 jaar.

Aanmelden doet u via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/ijsselvallei/activiteiten

Tip : Goede schoenen zijn handig en neem een loep en spiegeltje mee als je die hebt.

Bijna elke maand organiseert Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl voor activiteiten in uw regio. Kijk voor alle activiteiten van het infocentrum IJssel Den Nul op www.infocentrumijssel.nl.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *