Over twee jaar heeft de helft van de eigen huizen zonnepanelen

Interessant? Deel het artikel

zonnepaal dak @PX Here

Twee op de tien huiseigenaren wil binnen twee jaar zonnepanelen kopen. En drie op de tien heeft al panelen. Over twee jaar heeft de helft van de eigen huizenbezitters dus panelen op het dak.

Het zijn vooral middelbaar- en hoogopgeleide jongeren die plannen hebben. En hun drive is vooral een beter milieu. Maar dat je er geld mee verdient scoort ook hoog.

Reden om geen panelen te kopen kloppen vaak niet. Zo zou de aanschaf te duur zijn, maar heel vaak is daar een goede regeling voor te vinden. het geleende geld betaal je terug met een lagere energierekening.
En ook dat daken niet geschikt zijn is steeds vaker niet zo. Panelen op west en oost doen het ook goed. De zonnefolies zijn zelfs al zo goedkoop dat er panelen in de maak zijn met folie aan de onderkant. Als je dan op reflecterende ondergrond zet is zelfs dat (extra) winstgevend.

Overigens is het altijd aan te bevelen eerst je huis te isoleren. Dat levert al energiewinst op. Je hebt dan minder panelen nodig en het leefcomfort stijgt. Dakisolatie koppelen aan panelen leggen is bijvoorbeeld een mooie combi. En heel veel Nederlanders weten dat ook wel. Vorig jaar zijn ongeveer 16 miljoen klussen uitgevoerd ten behoeve van verduurzaming, vooral aan isolatie en verwarming. Daar legden we met z’n allen 8 miljard euro voor op tafel. We kochten de spullen vooral bij bouwmarkten. De klussen hadden vooral te maken met wooncomfort.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.