Oud brood hergebruiken, ook in de horeca

Interessant? Deel het artikel

oud brood crouton

Ga eens na hoe vaak je brood weggooit omdat het je te oud is? Gedachteloos, hup zo in de afvalemmer. In de horeca is dat nog vele malen vaker aan de hand. Thuis kun je een broodje teveel de volgende maaltijd er nog weer bijleggen, maar in een restaurant niet… Hergebruik kan heel goed.

Brood blijkt het meest weggooide eten, duizenden kilo’s per dag. Daar is dus graan voor verbouwd, geoogst en tot brood verwerkt. Gastronomixs en Bakkerij Carl Siegert gaan koks helpen brood her te gebruiken dat te veel was afgebakken, dat is blijven liggen bij een buffet. Koks vinden daar vast hun weg in, want het is goedkoop, levert zelfs geld op en is vooral ook lekker voor de gast. We plaatsen dit artikel vooral ook om jouw als burger op het idee te brengen brood her te gebruiken.

Gastronomixs werkt met ‘waste to taste’ componenten. Oud brood hoort daar nu ook bij. Ze vervangen paneermeel, croutons en broodpudding. Wat je er van kunt maken:
– Brownie van oud brood
– Taartbodem van oud brood
– Pangrattato van oud brood
– Zoutkorst van oud brood
– Chocoladesaus van oud brood
– Passatelli van oud brood
– Koek van oud brood
– Dipsaus van gegrild oud brood

Meer weten?
www.carlsiegert.com
www.gastronomixs.com

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.