Open dag bunkers de Terp bij Olst

De IJssellinie houdt op zaterdag 6 augustus open dag in en bij de bunkers op de Terp. Deze bunkers liggen tegen de N377, bij de Jan Schamhartstraat in Olst. Ze zijn slechts drie keer per jaar opengesteld voor publiek.

Interessant? Deel het artikel

Luchtfoto De Terp

De IJssellinie was tussen 1950 en 1964 een waterlinie om een eventuele opmars van het Sovjet-leger te stoppen. Bunkers en gevechtsopstellingen zoals ingebetonneerde tanks moesten de stuw in de IJssel beschermen tegen aanvallen. Op de Terp zou in geval van een aanval luchtdoelgeschut worden geplaatst. De open dag begint om 12 uur en de laatste rondleiding is om 15.30 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro. Pinnen is mogelijk. Het adres is Jan Schamhartstraat 98 in Olst. Voor meer informatie zie www.ijssellinie.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.