Opbrengst groene stroom via zonnepanelen verdubbeld

Interessant? Deel het artikel

salland wonen zonnepanelen huurwoningen

Er is vorig jaar veertig procent meer groene stroom opgewekt dan het jaar daarvoor. Daarmee is een vierde van ons stroomverbruik groen. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De meeste stroom wordt met windmolens op zee opgewekt.

Windenergie blijft stijgen, maar de grootste groei komt van zonnepanelen. Die is in een jaar meer dan verdubbeld. Dat komt vooral doordat de panelen goedkoper zijn geworden en het rendement hoog blijft. Je hebt ze met gemak in zeven jaar afgeschreven terwijl ze daarna nog jaren gratis stroom blijven leveren. Een zonnepaneel op je dak leggen geeft je tegen de tien procent rendement op je investering.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.