Op woensdag 4 mei staan we in onze gemeente in zowel Olst als Wijhe stil bij de Nationale Herdenking.

Programma voor de Nationale Herdenking, woensdag 4 mei 2022 in Olst en Wijhe.

Interessant? Deel het artikel

Leven in vrijheid Olst Wijhe logo

Op woensdag 4 mei staan we in onze gemeente in zowel Olst als Wijhe stil bij de Nationale Herdenking.

 

Het programma in Olst

  • In Olst is dit jaar geen herdenkingsbijeenkomst.
  • 19.30 uur – Vertrek van de Stille Tocht vanaf het Kerkplein naar het monument aan de Droststraat. De Stille Tocht wordt vooraf gegaan door trommelslagers van de Olster Harmonie. Iedereen wordt uitgenodigd zich bij de Stille Tocht aan te sluiten.
  • 20.00 uur – Dodenherdenking bij het monument, met medewerking van de Olster Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe en een aantal schoolkinderen.Burgemeester Ton Strien houdt een toespraak, er worden kransen gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en er worden gedichten voorgedragen. Bij het monument vertelt Irina Popova hoe zij 19 jaar geleden vanuit Oekraïne naar Nederland is verhuisd en wat de impact van de oorlog in Oekraïne op haar en haar familie is. Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de herdenking.

Het programma in Wijhe

  • 19.00 uur – Herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk (Kerkstraat). Deze bijeenkomst is voorbereid door de oecumenische taakgroep en heeft het thema ‘Vrijheid in verbondenheid’. Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.
  • 19.35 uur – Vertrek van de Stille Tocht vanaf de Nicolaaskerk naar het monument aan de Stationsweg / Oranjelaan voor de dodenherdenking. De Stille Tocht wordt voorafgegaan door de Wijhese Harmonie. Iedereen wordt uitgenodigd zich bij de Stille Tocht aan te sluiten.
  • 20.00 uur – Dodenherdenking bij het monument, met medewerking van de Wijhese Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe, jeugdleden van Wijhe ‘92 en een afvaardiging van de Wijhese schoolkinderen. Loco-burgemeester Marcel Blind houdt een toespraak bij het monument. Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de herdenking.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.