Op vakantie met een baby

Voor onze eerste vakantie met onze baby, kozen wij voor het gemak van een huisje. Normaal gaan wij kamperen.

Interessant? Deel het artikel

vlinder
Foto: Diny Heidenrijk

Vorige week gingen mijn partner en ik een midweek op vakantie. Dat doen we wel vaker. Dit keer was echter anders. We gingen voor het eerst met onze dochter van nu negen weken. Een hele onderneming. Normaal zijn we kampeerders. We hebben een eigen vouwwagen. Omdat zo’n eerste vakantie best spannend is, kozen we dit keer voor het gemak van een huisje. Om het nog comfortabeler te maken, hadden we een kinderbungalow geboekt. Voor de speelkamer was onze baby nog te klein. En de kindersloten op de onderste keukenkastjes waren alleen lastig voor ons. Maar de box, het wipstoeltje, het ledikantje en het aankleedkussen hebben we veelvuldig gebruikt. Zelf hadden we een verschoningsmatje meegenomen. Op die manier hadden we op twee plaatsen in het huisje een verschoonplek. Beneden in de speelkamer (werd die toch nog gebruikt) en boven in de slaapkamer waar ook het ledikantje stond. Dat laatste is wel zo handig met een baby die ’s nachts (nog) niet doorslaapt. Dit was ook één van de redenen waarom we dit keer niet zijn gaan kamperen. We gunnen de andere kampeerders hun nachtrust.

Wat te doen?

Maar wat doe je op zo’n eerste vakantie? Een baby kun je weliswaar nog overal mee naar toe nemen, toch ben je wel degelijk beperkt in je vrijheid. Teveel dingen met haar doen op een dag kan niet, want te druk. Om de beurt er even uit gaan kan wel. Zo is mijn partner een paar keer wezen fietsen terwijl ik in het huisje bleef met onze dochter. Op andere momenten was ik aan het zwemmen in het zwembad van het vakantiepark, terwijl mijn partner voor onze kleine meid zorgde.

vlinder
Foto: Diny Heidenrijk

Samen eropuit

We zijn ook een aantal keren als gezin weggeweest. Met een baby in de wandelwagen kun je prima een terrasje pakken, een museum bezoeken of een wandeling maken. Terug naar huis bezochten we nog even een vlindertuin. Al met al was het een heerlijke vakantie. Ik ben benieuwd hoe onze volgende gezinsvakantie zal zijn.

 

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Blauwalg

Lees verder »

Nieuwe theedoeken

Lees verder »

Alle wegen leiden naar Rome

Lees verder »

2 gedachten over “Op vakantie met een baby”

 1. Avatar
  Suzanne van den Buijs

  Wat fantastisch Liesbeth dat jij en jouw partner voor het eerst met jullie pasgeboren dochter op vakantie zijn geweest.
  Dit zal altijd een hele mooie ervaring en prachtige herinnering blijven.
  Koester dat!

  Suzanne van den Buijs

 2. Avatar
  Suzanne van den Buijs

  Wat fantastisch Liesbeth dat jij en jouw partner voor het eerst met jullie pasgeboren dochter op vakantie zijn geweest.
  Echt een hele mooie ervaring!

  Suzanne van den Buijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *