Op een verantwoorde manier wandelen? Zo doe je dat!

Interessant? Deel het artikel

sebastien-goldberg-DznmTlyxyy4-unsplash-scaled-e1604072349764

Sinds deze coronacrisis wordt er meer dan ooit gewandeld. En juist in tijden van afstand houden wordt dit steeds lastiger in de natuur. Met deze tips wandel je ook voortaan op een verantwoorde manier.

Zeker in deze tijden is voldoende bewegen uitermate belangrijk. Gelukkig kun je altijd en overal wandelen. Als je deze tips in je achterhoofd houdt, kun je nóg meer van je wandeling genieten. En anderen ook.

  • Sla de toeristische natuurgebieden over

In de bekende, toeristische gebieden kan het in deze tijd erg druk zijn. Ook mensen die het wandelen normaal links lieten liggen, vertrekken nu naar deze plekken. Juist omdat ze bekend zijn. En omdat ze goed bereikbaar zijn met de auto. Kies dus voor een rustig gebied.

  • Ga eropuit op een rustig moment van de dag

Vooral in het weekend kan het erg druk zijn in de natuur. Ga dus vooral niet op ‘prime-time’ wandelen. Tip: sta lekker vroeg op en trek dan je wandelschoenen al aan. In de ochtenden is het een stuk rustiger. En ook doordeweeks zijn er veel minder mensen in de gebieden.

  • Houdt afstand tijdens je wandeling

Ook in de natuur geldt de 1,5 meter-regel. En houd je daarnaast ook aan de maximale groepsgrootte van vier personen. Als je ziet dat het heel druk is, zoek dan een andere plek. Of neem een route die minder vaak bezocht wordt. Je kunt ook kiezen voor het nemen van bredere paden. Dan is het in ieder geval veel gemakkelijker om afstand te houden tot je medewandelaars.

  • Laat je wandelgebied schoon achter

Naast de coronaregels, is het ook belangrijk om je aan de regels te houden die zijn vastgesteld door de beheerder. In veel gevallen is dit Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer. Blijf op de paden, laat de natuur netjes achter (geen mondkapjes!) en verstoor de natuur niet.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *