Iedereen moet één keer de Passion in Luttenberg hebben gezien

Op 6 april (Witte Donderdag) wordt in de sporthal van Luttenberg de Passion uitgevoerd. Houd ons platform en Facebook in de gaten! De kaartverkoop is begonnen en er zijn nu nog kaarten verkrijgbaar.

Interessant? Deel het artikel

Passion Luttenberg 230302 podium beeld

We spreken als Team Passion mensen waarbij de vrouw alleen naar de Passion gaat. “Mien man vind t maar niks” krijg je dan te horen. Ja dat kan, of is dit stoerigheid ?? Als je niet bij de organisatie zit, denk je er in het begin misschien wel net zo over……..

Voorgeschiedenis

Er werd in 2013 via de stichting “Luttenberg 175 jaar kerkdorp” koren en orkesten gevraagd ook wat te organiseren dat jaar. En zo kwamen van ieder koor en orkest van Luttenberg contactpersonen bijeen om ook een evenement te organiseren. Een werkgroepje gemaakt en de hoofden bij elkaar gestoken. Één iemand kwam op het lumineuze idee om het Passion verhaal op poten te zetten. Het verdere verloop hiervan is bekend en al meerdere malen verteld. Een aantal succesvolle uitvoeringen!

Uitwerking

De mensen van de eerste lichting lopen tegen hun pensioen aan of zijn al gepensioneerd. Je wilt toch ook niet dat je je later bedenkt van was ik er toen toch maar naar toe gegaan… Hopelijk dat bij toekomstige uitvoeringen ook jongere mensen tot de groep toetreden

De eerste Passion was de meest simpele met het verhaal van vroeger naar nu. De tweede Passion werd de druk wat hoger door de zandtovenaar erbij te vragen, toen met de  titel  “Passion over de wereld”.

En deze derde keer is de lat nog net weer iets hoger gelegd qua verhaal: liederen gecombineerd met prachtige filmopnames in en rond Luttenberg met als titel “Kan ik iets voor je doen“.

De vorige keer waren we de eerste met vrouwelijke apostelen en nu zelfs met een apostel op klompen. Hopelijk dat er over enkele jaren een jongere groep dit weer oppakt. Maar als dat niet gebeurt ben je erin iedere geval getuige van geweest.

Wat komt er financieel voor de Passion kijken?

Onze stichting wordt financieel ondersteund door:

  • Parochie Heilig Kruis
  • De Kracht van Salland
  • Gemeente Raalte
  • Buurtwerk Luttenberg

De kosten die we moeten maken:

  • Kosten huur sporthal, brandwerende vloerbedekking, huur podium, tribune, stoelen
  • 11 weken lang één avond in de week een zaal in Elckerlyk afhuren voor de repetities
  • Het maken van een film die deel uit maakt van het verhaal
  • Het herschrijven van de liederen voor koor en orkest, licht en geluid, hoogwerker, aggregaat
  • Alle onkosten voor eten en drinken in de week van monteren en demonteren
  • En daar komen de kosten nog bij voor het oprichten van de stichting.We hebben stichting (Stichting Evenementen Luttenberg) opgericht, die ten doel heeft vooral de Passion te bekostigen. Daarna kan deze stichting worden gebruikt voor andere evenementen/doeleinden.

Dus als er iets over blijft is dat voor een volgend Luttenbergs goed doel!

En… alle spelers, koor, orkest en de werkgroep doen alles vrijwillig!

Kaartverkoop

Bij de Coop en op ghmlammers@gmail.com zijn nog kaarten te koop, de entreeprijs bedraagt € 15 p.p.

In je agenda: Witte donderdag 6 april 2023 twee voorstellingen van de Passion.

 

Houd de informatie op ons platform en Facebook in de gaten!

 

Hier in Luttenberg website

 

 

Facebook de Passion

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.