Onduidelijkheid rondom Parkinson: “Sommige boeren en telers voelen zich schuldig aan hun eigen ziekte”

In haar praktijk in het Westland ziet neuroloog Marieke van Oijen steeds vaker parkinsonpatiënten. Is er een verband met de pesticiden die daar veel gebruikt worden? In de Volkskrant schrijft zij over haar zoektocht naar antwoorden én haalt ook tuinbouwvoorbeelden aan.

Interessant? Deel het artikel

roundup glyfosaat

Onduidelijkheid rondom Parkinson:

Patiënten zelf leggen steeds vaker het verband tussen blootstelling aan giftige stoffen en hun ziekte. Na een uitzending van Zembla over het onderwerp meldden zich zo’n 130 parkinsonpatiënten bij de Parkinson Vereniging, vertelt Jobien Wind, beleidsmedewerker bij de vereniging, moleculair bioloog en zelf parkinsonpatiënt in het artikel. Ook EenVandaag publiceerde er al eens over in een item met oud teler Ger. Marieke schrijft in het artikel dat het haar in haar praktijk opvalt dat zowel aan haar kant als aan de kant van de teler er onzekerheden zijn, waardoor het voorkomt dat telers zich soms schuldig voelen aan hun eigen ziekte.

Kritiek is er in het artikel ook op het toelatingsbeleid van middelen.

 

Lees hier in de Volkskrant (€) het hele artikel. 

 

Luister hier de podcast van Avro Tros

 

Bron: BioJournaal

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *