Onderzoek naar toekomst sporthal Hoogerheyne in Heino

Sporthal Hoogerheyne in Heino wordt veel gebruikt, maar is verouderd. Een extern onderzoek moet duidelijk maken wat de beste oplossing voor de toekomst is. Renovatie of nieuwbouw. De gemeente Raalte en eigenaar Stichting Sportbelangen Heino (SSH) laten het onderzoek samen uitvoeren.

Interessant? Deel het artikel

221017 hoogerheyne

Wethouder Gerria Toeter: “Het is belangrijk dat Heino kan beschikken over een goede en betaalbare sporthal, ook in de toekomst. Daarom denken we vast na over een lange termijnoplossing. Dit doen we samen met Stichting Sportbelangen Heino, gebruikers van de sporthal en andere betrokkenen uit het dorp.”

Marcel Jansen van SSH: “Het onderzoek brengt onder andere het huidige gebruik en de toekomstige sportbehoefte van Heino in kaart. Daarnaast inventariseren we welke andere maatschappelijke functies mogelijk zijn. Daaruit volgen een aantal scenario’s. Deze presenteren we in het najaar aan alle betrokkenen. Het meest haalbare scenario werken we verder uit in een toekomstvisie.”

De gemeente Raalte en Stichting Sportbelangen Heino verwachten in het eerste kwartaal van 2023 een besluit te nemen over de toekomst van de sporthal.

Convenant

Stichting Sportbelangen Heino is sinds 2018 eigenaar en exploitant van de sporthal. In een convenant met de gemeente Raalte zijn een aantal doelen voor de sporthal afgesproken, waaronder het opstellen van een toekomstvisie die past binnen de ontwikkelingen in Heino.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *