Onderzoek naar stress onder reeën

Interessant? Deel het artikel

ree sjaak

Het Dutch Wildlife Health Centre gaat onderzoek doen naar chronische stress bij reeën. Maandelijks duiken berichten op in de media van boswachters en politie met de meest afgrijselijke foto’s van aan flarden gebeten reeën. Het Dutch Wildlife Health Centre wil onderzoeken hoe gestresst de dieren zijn.

Mede door loslopende honden in de natuur vinden reeën nog nauwelijks rust in onze bossen. Dat verzwakt de dieren en zorgt voor ziekten, aldus Natuurmonumenten. Natuurmonumenten roept hondeneigenaren op om hun honden aan de lijn te houden waar dat gevraagd wordt. En wie dat niet doet, kan een boete verwachten.

Een voor de hond ‘speelse’ achtervolging is voor een ree een gevoelskwestie van leven of dood. Niet zelden lopen ze in blinde paniek vast in struiken of op prikkeldraad. Soms schieten ze in blinde paniek drukke wegen over. Een ree blijft vluchten, ook als het baasje de hond al lang weer terug geroepen heeft.

Bij het aanspreken van eigenaren krijgen boswachters als reactie vaak een grote mond, ondervindt Natuurmonumenten.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.