Berichten over: Willy Boogaard

Willy Boogard: Wildpluk… en kun je daarvan leven?

Dit is een verhaal uit onze serie over Sallandse ondernemers. Wil jij hier ook staan? Laat het ons weten. “Wildpluk? Kun je eten uit het wild dan?” Dit is een vraag die ik regelmatig gesteld…

Lees verder »

Kijken in de keuken van Willy :Een lekkernij van vlierbloesem!

Willy Boogaard ze woont met haar man Peter in hun zelf gebouwde Aardehuis in Olst. ze hou van struinen door de natuur en een beetje wildpluk. Daarin geeft ze ook workshops. Daarnaast staat ze ook…

Lees verder »

Kijken in de keuken van….. Willy Boogaard

Damast in Salland legt regelmatig thema’s voor waarop mensen worden verzocht te reageren om zo een kettingreactie op gang te brengen. Één van deze thema’s is Kijken in de keuken van… waarbij tips voor mooie…

Lees verder »

Willy Boogaard: Van AGV (aardappelen, groente, vlees) tot sushi met paardenbloem

Aardappelen, twee groentes en iets van vlees; dat zijn de maaltijden waar ik mee ben opgegroeid. Mijn moeder kookte en haalde de groente uit de boerderijtuin en mijn vader haalde de aardappelen van het land. Het vlees kwam van het geslachte varken. De lever met wat vet werd gekookt. Daarna door de gehaktmolen verwerkt tot Zeeuwse leverworst. Ik mocht helpen en vooral proeven. Nog een beetje kruidnagel, nootmuskaat of peper. Verrukkelijk!

Lees verder »

Willy Boogaard: Sneeuw en IJs

Met roodgloeiende wangen zit ik op het bankje van mijn leemkachel na te genieten. Net urenlang gewandeld door de sneeuw. Hondje Macho heeft enthousiast in de witte massa gesprongen en er uitgebreid in zitten rollen….

Lees verder »