Informatieavond over warmtepompen voor Deventer
Door Redactie |
Op donderdag 13 februari organiseert het Duurzaamheidscentrum een informatieavond over warmtepompen in Deventer.
Op donderdag 13 februari organiseert het Duurzaamheidscentrum een informatieavond over warmtepompen in Deventer.
De saldering gaat er af. O guttegut. Wat nu. Nou gewoon zonnepanelen blijven aanschaffen. Goed voor het milieu, maar ook heel goed voor je portemonnee. Ook zonder subsidie.
Nog nooit hebben we in een maand zoveel subsidie aangevraagd voor een warmtepomp dan in de maand oktober. We zijn met z’n allen dus hard bezig met de transitie naar groene energie.
De subsidie die de rijksoverheid voor 2023 gereserveerd heeft voor verduurzaming van huizen is nog niet op. Dus grijp je kans!
Dat Raalte 900 jaar bestaat lijkt wel een beetje geheim te moeten blijven. Laat ze afkijken van Utrecht, daar gaven ze na een reeks pubquizen een prachtig boek uit.
Hoe komt het dat er uit een warmtepomp vier keer meer warmte komt dan je er in stopt? Op deze en veel meer vragen gaf Henk Schreij afgelopen week informatie tijdens een goed bezochte avond in het Dorpshuus van Heino.
Energiebesparen begint altijd met isoleren, zegt men. Ook bij ramen. Dus bij enkelglas, dit vervangen door isolatieglas. Maar, wat als je al (oud) dubbelglas hebt. Is vervanging door HR++ de moeite, of is driedubbelglas beter? En, als je niet veel geld hebt, of in een huurhuis woont, wat kun je dan doen aan een koud raam. Henk Schreij legt uit.
Veel Nederlanders zijn bezig met het verduurzamen van hun huis. En dat is slim, want als je in een energiezuinig huis woont, profiteer je meteen van de voordelen.
In de rubriek ‘wat doe jij duurzaam als ondernemer’ stellen we ondernemers alleen die ene vraag: wat doe je duurzaam. Waarom ben jij een duurzaam ondernemer? Françoise Nagel kon daar op twee manieren op antwoorden. Haar praktijk is gericht op de zelfhelende mens, haar praktijkruimte is helemaal duurzaam ingericht.
Steeds minder huizen gebruiken gas voor de verwarming, in plaats daarvan wordt vaker gebruik gemaakt van warmtepompen. Maar hoe werkt een warmtepomp? En welke types zijn er? We vroegen dit aan de vakmensen van Doldersum…
Als je een warmtepomp neemt, moet je eerst je huis heel goed isoleren. Een warmtepomp verwarmt water namelijk niet veel verder dan veertig graden. En om een niet te goed geïsoleed huis toch op temperatuur…
Gas duurder en stroom goedkoper, een compacte en stille hybride warmtepomp, verduurzamingsconcepten en aantrekkelijke financieringsvormen. Het is een greep uit de oplossingen die volgens Diederik Samsom, onderhandelaar bij het Nationale Klimaatakkoord, nodig zijn om de…